Mikko Korhonen avasi Saksassa pelattavan golfin Euroopan kiertueen Porsche European Masters -kilpailun tuloksella yksi alle parin (70).

Hän teki kierroksellaan kolme birdietä ja kaksi bogia.

– Löysin asennot ja löin tosi hyvin etuysillä, alkoi olla hyvää tekemistä. Sitten yksi huono lyönti ja kaikki katosi. Takaysi pelkkää taistelua, Korhonen kertasi.

– Pari viime viikkoa on ollut aika heikkoa lyömistä ja luulin jo, että nyt aukesi. Jouduin vähän shokkiin, kun huonot lyönnit palasivat takaisin. Malliesimerkki siitä, kun tule hyvänolontunne ja luulee osaavansa, palautuu taas nopeasti maan pinnalle. Nöyrin mielin huomiselle, hän suunnitteli.

Korhonen jakaa kilpailussa sijaa 68, kun ensimmäinen kierros on yhä kesken. Kilpailun alku siirtyi aamulla yli kolmella ja puolella tunnilla, kun kentän yllä leijunut sankka sumu ei ottanut hälvetäkseen.

Myös kilpailua edeltävistä harjoituskierroksista jouduttiin luopumaan sateen kasteltua kentän liian pehmeäksi. Tavallista lyhyempi valmistautuminen ei heijastunut pelin tasoon, vaan kisan kärkipään tulokset painuivat pehmeällä kentällä varsin mataliksi.

– Kenttä oli hyvä siihen nähden, miten märkä se oli. Ihan pelattava ja griinit oli hyvät, Korhonen luonnehti.

Kisaa johtaa ensimmäisen päivän jälkeen Itävallan Bernd Wiesberger tuloksella -8. Roope Kakko teki torstaina tuloksen -3 (68). Hän jakaa kilpailussa sijaa 25.

Perjantaina Korhosen lähtöaika on kello 14.30 Suomen aikaa ja Kakon kello 13.50.

Lähde: Korhosen tiedote