Aitajuoksija Oskari Mörö on tehnyt tulevaa kilpailukautta koskevia suunnitelmia luottavaisena. Viime vuodet tekemistä kiusannut lonkkavaiva on pysynyt kurissa sitkeällä kuntoutuksella ja tarkasti mietityllä harjoittelulla.

Alkavan harjoituskauden näkymä on kirkkaampi kuin viime syksynä.

– Näyttää siltä, ettei lonkkaa tarvitse aukoa. Leikkaus on se vihoviimeisin juttu. Se tehdään vain jos on ihan pakko, Mörö sanoo.

Sisukas kuntoutus toimi myös päättyneellä kaudella. Sen 400 metrin aitojen kotimainen kärkinimi huipensi EM-kisoissa neljänteen sijaan ja Rion olympialaisten välieräpaikkaan. Rion alkuerissä syntyi komea SE-aika 49,04.

– Iso kiitos tuosta kuuluu Jari Maliselle. Hän mietti minulle kuntoutusliikkeet ja harjoitteet, joilla kehitettiin keskivartaloa ja saatiin lonkka pysymään kunnossa, Mörö kiittelee fysioterapeuttiaan.

– Nyt lonkan tilanne käydään Malisen ja muutaman lääkärin kanssa vielä läpi ja katsotaan millaisia kuntoutus- ja muita juttuja alkavalle harjoituskaudelle tarvitaan.

Sierra Nevadan leiri ohjelmaan?

Mörö palasi hiljattain vaellusreissulta Espanjasta ja alkaa olla valmis aloittelemaan Lontoon MM-kisoihin tähtäävän harjoittelun.

– Se oli sellainen pääntyhjennysreissu. Olen Ruotsi-ottelun jälkeen koettanut olla ajattelematta yleisurheilua, Mörö sanoi.

Sen verran yleisurheilu oli Espanjassa mielessä, että Mörö piipahti tarkastamassa Sierra Nevadan korkeanpaikan harjoituskeskuksen. Valmentajansa Atte Pettisen kanssa juoksija on suunnitellut, että harjoituskauden ohjelmaan saattaa kuulua yksi tai jopa kaksi harjoitusrupeamaa Sierra Nevadan vuoristoilmassa.

– Etelä-Afrikka on ehkä myös ensi talven harjoitusleirin paikka. Todennäköisesti käyn Sierra Nevadassa tekemässä leirin ennen hallikautta. Jos se toimii, täytyy katsoa menenkö sinne myös keväällä, Mörö miettii.

Mörön mukaan talven suunnitelmat varsinkin kilpailemisen osalta ovat vielä hahmottumassa. Nyt mielessä pyörii lähinnä peruskuntokausi.

– Nyt ei parane hätäillä harjoittelun kanssa. Pitää kehittää rauhassa aerobista pohjaa ja tehdä monipuolisia juttua, joilla lonka pysyy kunnossa.

Lähde: Yleisurheilu.fi