Lentopallon MM-kilpailujen 2018 2. karsintakierroksen lohkoarvonnat suoritettiin keskiviikkona. Suomen miehille arvonta toi rankingin perusteella mukavan näköisen tuloksen ja naisten karsintalohko on puolestaan odotetun haastava.

2. karsintakierroksen lohkojen voittajat selviytyvät MM-lopputurnaukseen ja lohkokakkoset jatkavat 3. karsintakierrokselle. 3. karsintakierroksen turnauspäivät ovat miehillä 15.-21.8. ja naisilla 22.-27.8.

Miesten lohko E:n turnaus pelataan Tshekeissä 23.-28.5. ja isäntämaan sekä Suomen lisäksi lohkossa ovat Espanja, Ruotsi, Kypros sekä Pohjois-Irlanti.

Suomi on lohkossa korkeimmalla Euroopan rankingissa. Suomen ranking on tuoreimmalla listalla yhdeksäs. Tshekki on 13., Espanja 19., Ruotsi 27., Kypros 32. ja Pohjois-Irlanti 42. Äskettäin pelatuista EM-karsinnoista lohkon joukkueista lopputurnaukseen selvisivät Suomi, Tshekki sekä jatkokarsintojen kautta Espanja.

Ranska, Slovenia, Tshekki ja Viro ilmoittivat jo etukäteen halustaan isännöidä karsintalohkoa. Lisäksi isänniksi arvottiin Kroatia sekä Hollanti.

Euroopan miesten MM-karsintalohkot:
A: Ranska (isäntä), Saksa, Turkki, Ukraina, Azerbaidjan, Islanti.
B: Hollanti (isäntä), Slovakia, Kreikka, Itävalta, Luxemburg, Moldova.
C: Slovenia (isäntä), Belgia, Portugali, Latvia, Israel, Georgia.
D: Viro (isäntä), Venäjä, Montenegro, Romania, Unkari, Kosovo.
E: Kroatia (isäntä), Serbia, Valko-Venäjä, Tanska, Sveitsi, Norja.
F: Tshekki (isäntä), Suomi, Espanja, Ruotsi, Kypros, Pohjois-Irlanti.

Naisten lohkossa Saksa ainoa EM-lopputurnausmaa

Naisten lohko pelataan puolestaan 30.5.-4.6. ja isäntämaan Portugalin sekä Suomen lisäksi lohkossa ovat Saksa, Ranska, Slovenia ja Viro.

Naisten lohkon korkeimmin rankattu maa on Saksa (kolmas). Ranska on rankingin 14., Slovenia 21., Viro 32. Suomen ranking on 24:s. Saksalla oli jo edellisten EM-kisojen perusteella (EM-5.) paikka tulevaan EM-lopputurnaukseen 2017, mutta mikään lohkon muista maista ei selvittänyt syksyn EM-karsinnoista tietään lopputurnaukseen.

Belgia, Puola, Kroatia, Bulgaria ja Azerbaidjan ilmoittivat halukkuudestaan järjestää karsintalohkojen turnauksen. Lisäksi Portugali arvottiin kuudennen turnauksen järjestäjäksi.

Euroopan naisten MM-karsintalohkot:
A: Kroatia (isäntä),Venäjä, Unkari, Kreikka, Itävalta, Georgia.
B: Puola (isäntä), Serbia, Tshekki, Slovakia, Kypros, Islanti.
C: Bulgaria (isäntä), Turkki, Romania, Sveitsi, Montenegro, Kosovo.
D: Belgia (isäntä), Italia, Valko-Venäjä, Espanja, Latvia, Bosnia & Herzegovina.
E: Azerbaidjan (isäntä), Hollanti, Israel, Ukraina, Tanska, Norja.
F: Portugali (isäntä), Saksa, Ranska, Suomi, Slovenia, Viro.

MM-kisat miehillä Italiassa ja Bulgariassa, naisilla Japanissa

MM-lopputurnaukset pelataan miesten osalta 10.-30.9.2018 Italiassa ja Bulgariassa sekä naisten osalta Japanissa 30.9.-21.10.2018.

Varmoja kisamaita ovat jo miehissä isäntämaiden lisäksi hallitseva maailmanmestari Puola, sekä Etelä-Amerikan mestari Brasilia. Naisissa varma kisapaikka on isäntämaa Japanilla, hallitsevalla mestarilla USA:lla sekä Etelä-Amerikan mestarilla Brasilialla.

Lähde: Lentopalloliitto