Suomen miesten käsipallomaajoukkue aloittaa EM-jatkokarsinnat marraskuun ensimmäisellä viikolla vierasottelulla Itävaltaa ja kotiottelulla Espanjaa vastaan. Keväällä jatkuvan karsintalohkon neljäs maa on Bosnia-Hertsegovina.

Play offs -kierroksen kautta tiensä jatkokarsintaan raivanneen Suomen päävalmentaja Kaj Kekki ei kiertele vastustajia arvioidessaan.

– Vastustajat ovat tottakai kovia, ei tässä vaiheessa karsintaa muunlaisia vastustajia mukana olekaan, Kekki sanoo.

– Omana tavoitteenani on kuitenkin, että saamme enemmän pisteitä kuin viime talven MM-karsinnoista.

Karsintojen avaus ei ole helppo, kun ensin vastassa on vieraskentällä kakkoskorista lohkoon arvottu Itävalta ja heti perään maailman kärkimaihin lukeutuva Espanja kotona.

– Turha sitä on enempää miettiä missä järjestyksessä ottelut tulevat, kun ohjelma kuitenkin arvotaan. Nyt mennään tämän mukaan.

Kekki painottaa, että karsinnoissa pelataan lopputurnauspaikan lisäksi myös pidemmän tähtäimen tavoitteista.

– Pelaajat saavat nyt näyttöpaikan ja toivottavasti tämä avaa yhä useammalle oven pelaamaan ulkomaille kovaan sarjaan ja harjoittelemaan ammattimaisesti. Se on pelaajien ja maajoukkueen kehittymisen kannalta todella tärkeä asia.

Suomen maajoukkue kokoontuu Kisakallioon sunnuntaina 30.10. valmistautumaan EM-jatkokarsinnan avaukseen. Suomi kohtaa Itävallan Wiener Neustadtissa keskiviikkona 2.11. kello 21.25 ja Espanjan Folksam Arenalla Siuntiossa lauantaina 5.11. kello 14.30.

Lähde: Käsipalloliitto