Mikko Korhonen saavutti kauden 14 jatkopaikkansa golfin Euroopan kiertueella, kun hän perjantaina pelasi Britihs Masters -kilpailun toisen kierroksen 68 lyönnillä, eli kolme alle parin.

Kahden kierroksen jälkeen Korhonen jakaa kilpailussa sijaa 37 yhteistuloksella kolme alle.

Kierroksen alku näytti lupaavalta, mutta reikien viisi ja seitsemän (kentän 14 ja 16) bogit pudottivat Korhosen jo hetkeksi karsintarajan alapuolelle. 36-vuotias nummelalainen ei tilanteesta hätkähtänyt, vaan reagoi tekemällä kolme birdietä peräjälkeen (reiät 17, 18 ja 1).

– Bogit kyllä hetkauttavat, mutta unohtuvat nopeasti. Birkkupaikoille vaan, molempia tulee kuitenkin. Jos rupeaa miettimään liikaa, niin voi lähteä heti kotiin. Huomenna jatketaan taistelua, Korhonen kommentoi.

Jatkopaikka oli Korhoselle erittäin tärkeä kiertueen pelioikeuden uusimista ajatellen. Viikonloppuna hänellä on hyvä mahdollisuus ansaita tärkeitä palkintoeuroja kivutakseen kiertueen rahalistalla niiden 110 parhaan joukkoon, jotka kauden päätteeksi palkitaan ensi kauden pelioikeudella.

Korhonen pelaa tämänviikkoisen kilpailun jälkeen viikon päästä Portugalissa kauden viimeisen kisansa. Hän tarvitsee palkintorahaa vielä arviolta noin 35 000-40 000 euroa pelioikeuden varmistamiseen. Tavoite täyttyisi jo British Mastersissa, jos Korhosen sijoitus sunnuntaina kisan päätyttyä olisi 25 parhaan joukossa.

Myös Roope Kakko (-2) onnistui perjantaina varmistamaan jatkopaikan viikonlopun kierroksille tehtyään tuloksen -3. Hän jakaa sijaa 45. Mikko Ilosen päivä oli vaikea. Hän jäi tulokseen par. Ilonen jakaa kilpailussa sijaa 17 yhteistuloksella viisi alle.

Lähde: Korhosen tiedote