Tero Pitkämäki jahtaa ensi kesänä uransa kahdeksatta arvokisamitalia.

Hän piti kauden päätteeksi kuuden viikon tuumaustauon, puntaroi uransa jatkoa ja päätti jatkaa.

– Ei ollut pätevää syytä päättää toisin. Uskon, että pystyn onnistuneen harjoituskauden jälkeen taistelemaan arvokisamitalista. Se on realismia, ei haavetta, Pitkämäki sanoo.

– Terveys on aika hyvä, eikä ole muitakaan harjoittelua jarruttavia tekijöitä. Kun saan alle tasapainoisen harjoituskauden, silloin yleensä syntyy tulosta.

Edellisen kerran Pitkämäki, 33, kävi jaakobinpainia uransa jatkamisesta syksyllä 2012 Lontoon olympiakisojen jälkeen. Lopettaminen oli aito vaihtoehto nyt ja neljä vuotta sitten.

– Olympiadin päättyminen oli molemmilla kerroilla tunnelmaa latistava tekijä. Nyt tilanne oli sikäli erilainen, että kolmena edellisvuonna tuli arvokisoista mitali. Lontoon kisoja edelsi heikko vuosi ja Lontoon vuoden alkukin oli heikko. Silloin oli takana pitkä taantuma, nyt vain notkahdus, Pitkämäki sanoo.

Tänä vuonna Pitkämäen EM- ja olympiakisat päättyivät karsintaan. Pettymys oli kokeneelle menestyjälle sen verran kivulias, että kesti aikansa ennen kuin uran jatko kirkastui.

– Olen koettanut pitää keihäänheiton viime viikot ajatuksissa taka-alalla. Vasta nyt viimeisen viikon aikana se on puskenut sieltä läpi ja päätös jatkaa varmistui. Tuli tunne, että nyt pitää päästä harjoittelemaan, Pitkämäki sanoo.

Ensi vuonna kansainvälisen yleisurheilukauden huipentuma on Lontoossa elokuussa käytävät MM-kilpailut.

Lähde: SUL-tiedote