Suomen Golfliiton liittovaltuuston syyskokous on valinnut liiton uudeksi puheenjohtajaksi Helsingin Golfklubin Hanna Hartikaisen. Hän voitti puheenjohtajavaalissa vastaehdokkaansa Aura Golfin Toni Laakson äänin 29–11.

Kokonaan golftoimialan ulkopuolelta tuleva, OP Ryhmän vakuutusliiketoiminnan johtajana työskentelevä Hartikainen vakuutti valtuuston tahdollaan uudistaa Golfliittoa ja toimia koko golftoimialan kokoavana voimana. Hän peräänkuulutti entistä avoimempaa ja läpinäkyvämpää toimintamallia ja totesi, että golfilla on vielä huikea kaupallinen potentiaali hyödyntämättä.

– Tämä on iso luottamuksenosoitus suomalaisilta golfpäättäjiltä ja valtuustolta. Olo on kiitollinen ja nöyrä, ja samalla päättäväinen. Konkreettinen työ Suomen golfin eteen alkaa heti. Haluan kutsua kaikki yhteisen pöydän ääreen, Hartikainen sanoi tuoreeltaan valinnan jälkeen.

– Golf on antanut minulle paljon ja nyt on aika antaa lajille takaisin. Tämä on sitä, mitä haluan tehdä yhdessä golftoimijoiden kanssa, intohimoiseksi golfin ystäväksi tunnustautuva Hartikainen sanoi.

Hartikainen on ensi vuonna 60 vuotta täyttävän Golfliiton historian ensimmäinen naispuheenjohtaja. Vuosi 2017 on puolestaan naisten ja tyttöjen golfin teemavuosi.

Lähde: Golfliitto