Pesäpalloliiton kilpailun johtoryhmä on päättänyt Superpesistä alempien sarjatasojen sarjajärjestelmät kaudelle 2017.

Sekä miesten että naisten Ykköspesiksessä runkosarjan voittajat nousevat suoraan Superpesikseen.

– Suora nousu antaa ykköspesisjoukkueille aidon mahdollisuuden pyrkiä pääsarjatasolle ja lisää uskallusta luoda pidemmän aikavälin suunnitelmia seuratoiminnassa. Samalla se tuo uudenlaista jännitystä runkosarjaan, kuten parhaimmillaan viime kaudella nähtiin miesten puolella, Pesäpalloliiton kilpailupäällikkö Mika Helminen toteaa.

Naisten Ykköspesiksessä kaksinkertaisen runkosarjan kakkonen ja kolmonen pelaavat paikasta superpesiskarsintaan. Fera Raumalta ja Pesäkarhut Porista eivät voi osallistua superpesisseurojen kakkosjoukkueina Ykköspesiksen jatko-otteluihin, sillä seuralla voi olla ainoastaan yksi joukkue Superpesiksessä.

Miesten Ykköspesiksessä pelataan kaksinkertainen runkosarja ja kolmen joukkueen lisälohkot. Ottelumäärä on 24 joukkuetta kohden. Runkosarjan voittajan takana neljä seuraavaa etenevät välieriin, joiden voittajat jatkavat superpesiskarsintaan. Mahdollisuus sarjanousuun on siis jopa kolmella joukkueella.

Kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla suomensarjassa on mukana 35 miesten ja 40 naisten joukkuetta. Panoksena on nousu Ykköspesikseen. Sekä miesten että naisten osalta kaksi heikointa ykköspesisjoukkuetta tekevät tilaa suomensarjan kahdelle parhaalle kaudelle 2018.

Lähde: Pesäpalloliitto