Belgian liigassa pelaavat Elviss Krastins ja Sauli Sinkkonen pääsivät juhlimaan lauantaina arvokasta voittoa.

Belgian lentopalloliigassa Topvolley Callant Antwerpen haki myöhään lauantai-iltana makean 2-3 (25-22, 19-25, 25-16, 14-25, 13-15)-vierasvoiton Mestarien liigan lohkovaiheeseen valmistautuvasta Noliko Maaseikista. Uroteossa oli mukana myös suomalaiskaksikko Krastins (14 p) ja Sinkkonen (7 p).

– Pelattiin hyvä ja tasainen peli joukkueena. Kolmannessa erässä peli meinasi lähteä käsistä, mutta neljäs vietiin näytöstyyliin. Viidennen erän lopussa otettiin torjunnalla tarvittava iso pinna. Belgiassa ”kahden ison”, eli Noliko Maaseikin ja Knack Roeselaren, kiusaaminen vastaa melkein mestaruuden voittamista, Sinkkonen vertasi.

Voitolla Antwerpen nousi sarjakakkoseksi oho Maaseikin. Loppusyksyn ohjelmassa sillä on vielä mm. ottelu Roeselarea vastaan, CEV Cupin pelit kroatialaista Mladost Ribola Kastelan kanssa sekä Belgian Cupin välierät.

Kemerovo palasi voittokantaan

Venäjän Superliigassa Tuomas Sammelvuon valmentama Kuzbass Kemerovo oli toipunut nopeasti tappiosta huippujoukkue Zenit Kazania vastaan. Puhdas 3-0 (25-23, 25-15, 25-15) -kotivoitto Neftyanik Orenburgista irtosi ensimmäistä erää lukuun ottamatta ilman suurempia vaikeuksia.

– Ottelun alussa unohdimme monta sovittua asiaa. Olimme avauserää tappiolla 19-22, mutta hoidimme erän lopun loistavasti. Sen jälkeen meidän syöttöpeli vei vastustajalta kaikki aseet pelata ja kaksi seuraavaa erää tuli selvästi kotiin. Syöttö oli murhaava: 11 virhettä ja 14 ässää, Sammelvuo summasi.

Kemerovon suomalaislibero Lauri Kerminen nosti ottelussa 12 aloitusta 58 prosentin tarkkuudella. Joukkue on nyt sarjassa neljäntenä vain kaksi pistettä kakkossijasta.

Dürenille voitto ja tappio Berliinissä

Saksassa Tommi Tiilikaisen luotsaaman SWD powervolleys Dürenin viikonloppu Berliinissä oli kaksijakoinen. Lauantaina joukkue haki 1-3 (16-25, 28-26, 12-25, 19-25) -voiton VCO Berlinistä, mutta sunnuntaina se jäi huippujoukkue BR Volleysin jalkoihin lukemin 3-1 (25-12, 25-18, 18-25, 25-21).

Lauantaina Ossi Rumpunen pelasi ensimmäisen täyden ottelunsa Bundesliigassa mukavin tehoin 21/+17. Sunnuntaina hän tuli ensimmäisessä erässä kentälle veljensä Tomin tilalle ja pelasi ottelun loppuun saakka (12/+2). Düren on sarjataulukossa viidellä voitolla ja kahdella tappiolla neljäntenä.

Kolmen tappion viikonloppu Ranskassa

Viime viikonvaihde Ranskan Pro A -liigassa oli tappiollinen kaikille kolmelle suomalaispelaajalle. Sète haki selvän 0-3 vierasvoiton Niklas Seppäsen (9/+4) Narbonnesta ja Tours kaatoi Tommi Siirilän (10/+8) GFC Ajaccion 3-1. Myös Ajaccio osallistuu joulukuun alussa käynnistyvään CEV Cupiin.

Passari Eemi Tervaportin (5/+3) edustama Poitiers joutui värikkäiden vaiheiden jälkeen toteamaan Chaumontin paremmuuden lukemin 3-2. Ratkaisuerässä Poitiers nousi 11-14 -tappiotilanteesta aina ottelupalloon saakka, mutta kotijoukkue vei sen lopulta 21-19.

Myös Siltalalle tappio Turkissa

Turkin liigassa sarjakolmonen Istanbul BBSK haki 1-3 -vierasvoiton Antti Siltalan edustamasta Maliye Piyangosta. Vieremän mies urakoi tuttuun tapaan joukkueensa toisena yleispelaajana.

– Peli oli hallussa kaksi ja puoli erää, kunnes vaihtoivat Rouzierin hakkuriksi. Sitten tuli ongelmia – syöttö ei enää tehonnut, eikä vastaanotto riittänyt pelin voittoon. Oma peli meni ihan hyvin kolme ensimmäistä erää, Siltala (9/-1) kertoi.

Lähde: Lentopalloliitto