Olympiasoudun valmennusryhmät olympiadille 2017-2020 ovat maajoukkue, haastajat sekä talenttiryhmä. Urheilijat valmennusryhmiin valitaan kausittain.

Maajoukkue- ja haastajat-ryhmän urheilijoiden edellytetään tavoittelevan kansainvälisiä kilpailuja sekä valmentautuvan kansainvälisen tason kriteerit täyttävällä tavalla. Valinnoissa painotetaan edeltävän kesän tuloksia vesillä. Talenttiryhmän urheilijoilta edellytetään pitkäntähtäimen tavoitteena kansainvälistä tasoa sekä ikäryhmälle riittävää ja sopivaa harjoittelua.

Maajoukkue

Maajoukkueeseen valitaan vuosittain urheilijat, jotka on valittu kesän MM-kilpailuihin tai olympiakarsintaan/olympialaisiin.

Kaudella 2016-2017 maajoukkueeseen kuuluvat Joonas Jousimo, Eeva Karppinen, Antti Kilpeläinen, Joel Naukkarinen, Juho-Pekka Petäjäniemi ja Robert Ven.

Haastajat

Haastaja-ryhmä koostuu urheilijoista, jotka ovat lähellä maajoukkueen tasoa ja joiden voidaan olettaa lähivuosina saavuttavan tämän tason.

Haastajat-ryhmässä kaudella 2016-2017 ovat Kasper Hirvilampi, Mikko Karppinen ja Joonas Petäjäniemi.

Talenttiryhmä

Talenttiryhmään valitaan vuoden 2016 kilpailu- ja testitulosten perusteella lahjakkaita alle 23-vuotiaita kansainvälistä urheilu-uraa tavoittelevia soutajia.

Talenttiryhmään kaudelle 2016-2017 valittiin Elias Haavisto, Vili Halava, Tanja Heinjoki, Antti Koiranen, Daniel Koskikunnas, Anniina Potkonen ja Samuli Seppälä.

Lähde: Melonta- ja soutuliitto