Salibandyliigan fuusioseura EräViikingit nappasi ensiyrittämällä ensimmäisen TEHO Sport Suomen Cupin voittonsa, kun lajin toinen gigantti Classic kaatui finaalissa kotikentällään 5-4.

Liigassa EräViikingit oli hävinnyt Classicille jo kahdesti. Haastaja sai cupfinaaliin unelma-alun, kun Jani Kukkola ja Perttu Puska iskivät taululle neljässä minuutissa kahden maalin johdon. Eemeli Salin kavensi avauserän lopussa, ja toisessa Classic otti otteen itselleen.

Ottelun puolivälissä Classicille vihellettiin rangaistuslaukaus ja Ruotsia sekä nuorten että miesten MM-finaaleissa rangaistuslaukauksesta rankaissut Krister Savonen teki saman EräViikingeille. Classic näytti jo tarraavan cupkannuun päätösjakson alussa, kun askeleen jäljessä ollut vastustaja otti kaksi perättäistä jäähyä ja Sami Johansson sivalsi viidellä kolmea vastaan isännät ensi kertaa edelle.

Ottelu kääntyi kuitenkin vielä kerran. Classicin johdon hölmöllä jäähyllään pohjustanut Mika Moilanen tasoitti ylivoimalla, ja perään Kevin Söderling sekä Tuomas Iiskola yllättivät Classic-vahti Lassi Torisevan vain 16 sekunnin välein.

Kahden maalin takaa-ajoasemassa Classic painoi vimmatusti päälle, mutta Johanssonin kavennus runsaat kaksi minuuttia ennen loppua jäi ainoaksi.

– Aika pitkälti pystyttiin toteuttamaan pelisuunnitelmaamme. Muutamia vaiheita tuli, joissa passivoiduttiin liikaa, mutta melkein 60 minuuttia onnistuttiin niissä asioissa, joilla tuon joukkueen voi kaataa. Kun vastakkain on kaksi näin hyvää joukkuetta, ote siirtyy välttämättä välillä myös kaverille. Classicin mentyä johtoon ei alettu miettiä tappiota mutta mielessä kävi, että nyt on vähän isompi vuori kiivettävänä, EräViikinkien kapteeni Tommi Aro sanoi.

Lähde: Floorball.fi