Raision Loimun riveissä lentopallon Mestaruusliigassa kuluvalla kaudella loistanut ja viime kaudella Riennossa pistepörssin voittanut Michael Chemos siirtyy pelaamaan loppukaudeksi Qatarin liigaan.

Hyvin sujuneiden Mestaruusliiga- ja CEV Cup -pelien jälkeen kiinnostusta tähtihakkurin hankintaan oli muuallakin, kuten esimerkiksi Venäjän liigasta.

Al Arabi on yksi Qatarin liigan huippuseuroista ja he olivat toimissaan nopeita. Seuran brasilialainen maajoukkuehakkuri Leandro Vissotto siirtyi tammikuun 5. päivä Italian A1 liigaan Monzan riveihin ja Al Arabi teki välittömästi tarjouksen Chemosille ja Loimulle kenialaishakkurin sopimuksen ulosostamisesta.

Harkinta-aikaa ei annettu, sillä Al Arabi halusi uuden hakkurin paikanpäälle jo perjantaiksi.

– Tämä on minulle askel eteenpäin urallani. Uskon että kokemuksesta Qatarissa tulee hieno. Olen kiitollinen Loimulle että he mahdollistivat tämän siirron minulle. Harmittaa että kausi jää täällä kesken, mutta tämä oli sellainen mahdollisuus, josta en olisi millään halunnut kieltäytyä, kommentoi keskiviikkona Istanbulin kautta Qatariin lähtenyt Chemos.

Chemosin sopimus on tiettävästi ensimmäinen ulosostettu pelaajasopimus Loimun 59 vuoden historian aikana. Loimulle päätös oli vaikea, mutta tavallaan myös helppo, sillä yksi seuran tavoitteista on kasvattaa pelaajia isompiin ympyröihin. Lisäksi Al Arabilta tullut tarjous oli taloudellisesti houkutteleva pelaajan lisäksi myös seuralle.

– Yritimme jo aiemmin jatkosopimusta ensi kaudelle, mutta Chemos halusi katsoa isompien liigojen kiinnostusta. Eli joka tapauksessa olisimme menettäneet hänet kesällä. Nyt siirrosta saatu korvaus auttaa meitä jatkamaan seuran viime keväänä käynnistämää projektia, kommentoi Loimun puheenjohtaja Jukka Rajakangas.

Loimu kartoittaa parhaillaan kansainvälisiä pelaajamarkkinoita ja täydennyksiä on tulossa joukkueeseen vielä ennen tammikuun lopussa umpeutuvaa siirtoikkunaa.

Lähde: Loimun tiedote