Mikko Korhonen (72-66-67-70/ -13) on sijoittunut jaetulle seitsemännelle sijalle golfin Euroopan kiertueen South African Openissa.

Kilpailu oli kuudetta kauttaan kiertueella pelaavalle Korhoselle ensimmäinen kuluvalla kaudella. Korhonen ansaitsee kisasta palkintorahaa noin 22 500 euroa (laskettu ennakkotietojen perusteella).

– Kiva lopettaa siitä mihin jäi, eli kärkiporukoihin. Oli se vähän yllätys, että veto oli näin hyvä heti alkuun. Ehkä vähän rennompi joulutauko toimii! hän kommentoi tyytyväisenä.

Viimeinen kilpailupäivä oli Korhoselle kaksijakoinen. Ensimmäisen yhdeksän reiän aikana hän ei pystynyt viimeistelemään yhtään birdietä, mutta joutui taipumaan bogiin kahdesti.

Kisan viimeisen yhdeksikön hän kuitenkin pelasi loistavasti ja teki peräti neljä birdietä. Kirsikkana kakun päällä hän ja oli lähellä eaglea reiällä 13, kun pallo jo kävi lähestymislyönnin jälkeen reiässä, mutta pomppasi kuitenkin lopulta ulos kupista.

– Matkaa oli noin 70 metriä. Se oli kyllä erikoinen pomppu. Pallo viihtyi kuitenkin maan alla pikku hetken, ennen kuin pomppasi ulos, Korhonen naureskeli.

– Tyytyväinen saa olla. Oli hyvä takaysi tänään, jaksoin odottaa ja olla kärsivällinen.

Kolmen kierroksen jälkeen kilpailun kärkipaikkaa pitänyt Englannin Graeme Storm ei pystynyt pitämään maailmanlistan kakkospelaajaa Rory McIlroyta takanaan.

Kaksikko oli 72 reiän jälkeen tasatuloksessa ja voitto ratkaistiin vasta uusinnassa, joka on yhä kesken. Kisan kolmonen oli Englannin Jordan Smith.

Korhonen jatkaa kauttaan ensi viikolla Abu Dhabissa.

Lähde: Korhosen tiedote