Suomen naisten lentopallomaajoukkue pelaa ensimmäistä kertaa ensi kesänä Euroopan liigassa.

Naisten maajoukkueen päävalmentaja Tapio Kangasaniemi on tyytyväinen jälleen uuteen askeleeseen eteenpäin maajoukkuetoiminnassa.

– Hieno homma ja täytyy olla todella tyytyväinen, että lähdettiin ja päästiin mukaan. Tämä on isompi asia tulevaisuuden kannalta, kuin osataan ajatellakaan. Pelaajat saavat hyvän näyteikkunan, pääsemme keräämään tärkeitä rankingpisteitä ja mikä tärkeintä, pääsemme kehittämään pelaajia näinkin. Nyt tapahtuu hienoja asioita!

Naisten Euroopan liigassa on mukana 12 joukkuetta, jotka on jaettu kolmeen neljän joukkueen lohkoon. Suomen lohkossa ovat mukana Valko-Venäjä, Itävalta ja Albania.

– Lohkollahan ei sillä tavalla ole väliä, mutta tämä sopii meille oikein hyvin. Valko-Venäjä on vanha tuttu kiistakumppani, Albania hiukan eksoottisempi tuttavuus ja Itävaltaakaan ei olla lähiaikoina kohdattu.

– Final Fourin paikka kiinnostaa tietysti, mutta ensisijaisesti tarkoituksena onlähteä kehittämään joukkuetta ja pelaajia sekä pelaamaan meidän omaa hyvää lentopalloa, Kangasaniemi kertoo.

Lohkovaihe pelataan kahtena turnauksena. Suomen lohkon turnaukset pelataan 9.-11.6. Albaniassa ja 16.-18.6. Valko-Venäjällä. Lopputurnaukselle (Final Four) ei ole vielä isäntää

Naisten Euroopan liigan lohkojako:
A: Suomi, Valko-Venäjä, Itävalta, Albania
B: Ranska, Ukraina, Montenegro, Georgia
C: Slovakia, Espanja, Porugali, Ruotsi

Lähde: Lentopalloliitto