Suomen tytöt nousivat upeasti kahden erätappion jälkeen 3-2-voittoon Kroatiasta alle 18-vuotiaiden EM-karsinnoissa Kroatian Rovinjissa. Erät olivat 30-32, 23-25, 25-20, 25-17 ja 15-11.

EM-karsintalohkon loppujärjestyksen ratkaisi sunnuntai-illan myöhäisottelu, jossa Kreikka voitti Norjan 3-0 ja vei lohkon ykköstilan ja paikan EM-kisoihin, jotka pelataan 1.-9.4. Arnhemissa, Hollannissa. Suomi ei valitettavasti saanut paikkaa myöskään lohkokakkosten vertailussa.

– Tämä Kroatia-ottelu oli hyvää lentopalloa alusta loppuun. Avauserissä ei oltu ihan valmiita, mutta sekin korjaantui hienosti kolmeen viimeiseen erään. Oli mukava katsoa tyttöjen pelaamista. He pelasivat suurella sydämellä puolustuksessa ja sitten hyökkäsivät rohkeasti, valmentaja Tapio Kangasniemi kertoo.

– Tässä joukkueessa on potentiaalia varsinkin laitahyökkääjien osalta. Muutamiin aiempiin ikäluokkiin verrattuna tämä on siinä mielessä erilainen, että joukkue ei hyökkäyksissä vastustajille häviä. Tänään oltiin myös todella hyviä puolustuksessa.

– Nämä tytöt ovat nyt pelanneet useita maita vastaan ja he ovat nähneet, että pärjäävät tässä lajissa kansainvälisestikin hienosti. Työtä on tietysti vielä edessä tuhottomasti, Kangasniemi sanoo.

Lähde: Lentopalloliitto