Ari Jokelainen on nimetty 11. huhtikuuta pelattavan miesten CEV Cupin ensimmäisen loppuottelun päätuomariksi.

Mestaruusliigan lisäksi rovaniemeläinen on viheltänyt tällä kaudella mm. Olympiacos Piraeusin ja Gazprom-Ugra Surgutin välisen CEV Cupin ottelun, kaksi naisten Europeliä sekä kymmenen nuorten EM-ottelua. Kansainvälisiä pelejä Jokelaisella on takanaan jo yli sata.

Suomalaismiehistä CEV Cupissa on mukana vielä Tommi Siirilä, kun GFC Ajaccio aloittaa torstaina vieraskentällä taistelun välieräpaikasta turkkilaista Fenerbache SK Istanbulia vastaan.

Siltalalle makea voitto

Turkin Superliigassa Antti Siltalan edustama Maliye Piyango nappasi makean 3-1 (25-23, 25-23, 23-25, 25-20) -voiton Halkbankista ja nousi sarjataulukossa tämän ohi neljänneksi. Siltala pelasi ottelun avauserän.

– Meidän serbialainen yleismies Mihajlo Stankovic tuli minun paikalle takakenttävaihtoon ensimmäisen erän lopussa ja pelasikin sitten koko pelin. Kokonaisuudessaan ehjä peli meiltä, onneksi käännettiin kaikki tiukat erät voitoksi, Siltala kertoi.

Ajacciolle vieraspisteet

Tommi Siirilä seurasi vaihtopenkiltä, kun GFC Ajaccio haki 2-3 (20-25, 25-21, 25-18, 17-25, 12-15) -vieraspisteet Sèteltä nousten samalla runkosarjassa viidenneksi. Myös kuumeinen ja vatsatautinen Eemi Tervaportti oli sivussa Poitiersin 0-3 -tappiopelissä Nizzaa vastaan.

– Nizza oli joka osa-alueella parempi, varsinkin heidän puolustustyöskentely oli todella vakuuttavaa, Tervaportti summasi.

Poitiers on tällä hetkellä Pro A -liigassa kahdeksantena. Sarjassa viimeisenä olevan Narbonnen Niklas Seppänen teki tehot 11/+3 joukkueensa kolmen erän tappiopelissä sarjakakkosta Chaumontia vastaan.

Kemerovolle tappio Siperian derbyssä

Jenisei Krasnojarsk kaatoi Tuomas Sammelvuon valmentaman Kuzbass Kemerovon niukasti erin 3-1 (22-25, 25-22, 26-24, 27-25) Venäjän Superliigan ”paikallispelissä”. Kemerovon suomalaislibero Lauri Kerminen ei pelannut ottelussa lievän reisivamman vuoksi.

– Vastustajan muutama todella kova ässä ratkaisuhetkillä käänsi ottelun. Laitahyökkäykseen olisi kaivattu hakkuri Viktor Poletaevin rinnalle toisen yleispelaajan panosta. ”Late” ei pelannut – ei haluttu riskeerata, Sammelvuo sanaili.

Maajoukkuehakkuri Lelu Ojansivu liittyy Kemerovon vahvuuteen loppukauden kattavalla sopimuksella.

Antwerpen varmisti nelossijan

Belgian pääsarjassa Topvolley Callant Antwerpenin sarjapiste 2-3 -tappiopelissä VDK Gent Hereniä vastaan varmisti joukkueelle runkosarjan neljännen sijan. Suomalaisista Elviss Krastins takoi tehot 13/+8, Sauli Sinkkosen pistesaalis oli tällä kertaa 5/+2.

– Toinen ja kolmas erä jaksettiin keskittyä peliin ja sillä pisteellä varmistettiin runkosarjan neljäs sija, Sinkkonen totesi.

Dürenille tappio sarjakolmosta vastaan

Saksan Bundesliigassa Tommi Tiilikaisen luotsaama SWD Powervolleys Düren laittoi kaksi erää hanttiin sarjakolmosta United Volleys Rhein-Mainia vastaan, mutta taipui lopulta suoraan kolmessa erässä. Suomalaisista Dürenin Tomi Rumpunen nosti 18 aloitusta 44 prosentin tarkkuudella ja hyökkäsi ottelussa viisi pistettä. Passari Jani Sippola kävi kentällä kolmessa syöttövaihdossa. Düren jatkaa Bundesliigassa neljäntenä.

Lähde: Lentopalloliitto