Mikko Korhonen on mukana torstaina Australian Perthissä käynnistyvässä golfin Euroopan kiertueen World Super 6 Perth -kilpailussa.

Kilpailussa kokeillaan kiertueella ensimmäistä kertaa uutta pelimuotoa, jossa yhdistetään lyöntipeli ja kuuden reiän mittaiset reikäpeliottelut.

Kahden lyöntipelikierroksen jälkeen jatkoon selviytyy 65 pelaajaa, kolmen kierroksen jälkeen enää 24. Sunnuntaina pelataan kuuden reiän reikäpeliotteluita, kunnes järjestys on selvillä.

Korhosen osalta valmistautuminen on ollut tavallista haasteellisempaa.

– Tänään laahustin pro-am-kisan läpi. Tulin kipeäksi Malesiassa ja pari päivää meni sen jälkeen täysin ohi. Tänään ei ollut enää kuumetta, mutta täysin voimaton olo kylläkin. Draivi lensi ehkä sen 200 metriä. Toivottavasti huomenna on jo energisempi olo, Korhonen kertoi.

Korhosella on kisakenttä Lake Karriyupista lämpimiä muistoja. Vuosi sitten hän oli samalla kentällä pelatussa kilpailussa hienosti yhdeksäs.

– Griineillä on täällä joku tauti, ne ovat aika heikossa kunnossa. Hitaat ja pehmeät, täysin erilaiset kuin ennen, Korhonen luonnehti.

Hän käynnistää kisansa torstaina kello 11.40 paikallista aikaa eli kello 5.40 Suomen aikaa.

Korhonen on pelannut erittäin vahvan alkukauden. Hän on selviytynyt jatkoon kaikissa pelaamissaan neljässä kilpailussa, joissa paras sijoitus on seitsemäs.

Palkintorahaa jo 73 413 euroa tienannut Korhonen on kiertueen rahalistalla 52:s. Maailmanlistalla sijoitus on 270:s.

Lähde: Korhosen tiedote