Yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoa amerikkalaisen jalkapallon välityksellä tukeva hyväntekeväisyysjärjestö American Football Without Barriers tekee vuotuisen leirimatkansa vuonna 2017 Suomeen.

Helmikuun 22. päivä Suomeen saapuva noin 20 henkilön ryhmä käsittää yhteensä 13 NFL-pelaajaa, jotka viikon mittaisen vierailun aikana opettavat amerikkalaista jalkapalloa sadoille pelaajille ja valmentajille.

NFL-ammattilaisten joukossa on Super Bowlin vastikään voittanut New England Patriotsin tukimies Barkevious Mingo sekä Super Bowlissa pelanneet Atlanta Falconsin linjamiehet Alex Mack ja Ben Garland. Super Bowl -voittaja on myös Seattle Seahawksin keskushyökkääjä Marshawn Lynch.

Helsingissä Suomen Amerikkalaisen Jalkapallon Liiton vieraana viikon asuva ryhmä pitää leiriharjoituksia Tampereella Pirkkahallissa lauantaina 25.02. ja Vantaalla Myyrmäki-hallissa sunnuntaina 26.02. Valmennusklinikka pidetään Helsingissä maanantaina 27.02.

Harjoitusten ohessa vieraat tutustuvat suomalaiseen koulujärjestelmään ja tutustuvat pohjoismaiseen kulttuuriin käymällä muun muassa hiihdon MM-kisoissa Lahdessa.

American Football Without Barriers (AFWB) on voittoa tavoittelematon järjestö, jonka tehtävänä on kertoa amerikkalaisesta jalkapallosta kansainvälisesti ja humanitäärisesti. Kansainvälisten leirin lisäksi AFWB isännöi lukuisia leirejä Yhdysvalloissa. Ennen Suomea AFWB on pitänyt leirejä Brasiliassa, Turkissa, Kiinassa ja Egyptissä. Suomi on ensimmäinen Euroopan maa, jossa AFWB leireilee.

Suomeen saapuvat AFWB:n pelaajat:

Johnson Bademosi, takakentän pelaaja – Detroit Lions
Gary Barnidge, sisempi laitahyökkääjä – Cleveland Browns
Kevin Hogan, pelinrakentaja – Cleveland Browns
Jordan Cameron, sisempi laitahyökkääjä – Miami Dolphins
Alex Mack, hyökkäyksen linjamies – Atlanta Falcons
Ben Garland, linjamies – Atlanta Falcons
Marshawn Lynch, keskushyökkääjä (lopettanut peliuransa) – Seattle Seahawks
Cooper Helfet, sisempi laitahyökkääjä – Oakland Raiders
Oday Aboushi, hyökkäyksen linjamies – Houston Texans
DeAngelo Williams, keskushyökkääjä – Pittsburgh Steelers
Zach Mettenberger, pelinrakentaja – Pittsburgh Steelers
Barkevious Mingo, tukimies – New England Patriots
Roosevelt Nix, keskushyökkääjä – Pittsburgh Steelers

Lähde: Suomen Amerikkalaisen Jalkapallon Liitto