Yhdistetyn urheilija Hannu Manninen on päättänyt jatkaa uraansa kohti seuraavia olympialaisia Korean PyeongChangissa.

Vuosi sitten keväällä Manninen osallistui yhdistetyn SM-kisoihin Taivalkoskella, mikä sytytti Mannisen halun kilpailla kansainvälisellä huipulla jälleen kuuden vuoden tauon jälkeen. Lopullinen päätös uran jatkumisesta syntyi kuitenkin vasta syksyllä noin puoli vuotta ennen kauden päätavoitetta, Lahden MM-kisoja.

Vuoden 2018 olympialaisten alkuun on aikaa 315 päivää. Valmistautuminen kisoihin voi alkaa heti. Tilanne on erilainen suhteessa koti-MM-kisoihin.

– Valmistautuminen Lahden MM-kisoihin oli aika lyhyt. Siihen nähden tuloksellisesti meni hyvin, eikä kovin pettynyt voi tulokseenkaan olla, Manninen sanoo.

Lahden MM-kisastartit, henkilökohtainen suurmäen kilpailu (24:s) sekä joukkuekilpailu (5:s), eivät kuitenkaan olleet Manniselta aivan nappisuorituksia.

– Hyvän tuloksen tekeminen Lahdessa oli lähellä, hampaankoloon siis jäi. Erityisesti joukkuekisassa podium oli mahdollinen. Kyllä ajatus ensi vuoden olympialaisten joukkuekisasta tuli mieleen ja houkuttaa paljon katsoa se kortti, jatkaa Manninen.

Yhdistetyn maajoukkueen päävalmentaja Petter Kukkonen on luonnollisesti mielissään Hannu Mannisen päätöksestä. Lajin konkarin tuoma henkinen tuki joukkueelle oli aistittavissa jo MM-kisavuonna.

– Hannun jatko on mahtava uutinen lajille. Hän on tärkeä osa joukkuetta olympiavuonna; nuoret pojat saavat henkisen johtajan ja esimerkin tuekseen. Tiedän Hannun lähtevän olympiakauteen huomattavasti korkeammalta tasolta kuin edelliseen. Tämä on yksi merkittävimmistä askelista, minkä avulla pystymme joukkueena taistelemaan mitalista PyeongChangissa, Kukkonen sanoo.

Lähde: Hiihtoliitto