Jamaikalaista 400 metrin aitajuoksijaa Kaliese Spenceriä ja sileän 400 metrin juoksijaa Riker Hyltonia epäillään dopingrikkeestä. Spencer on kolminkertainen arvokisamitalisti, Hyltonilla on yksi arvokisalaatta viestistä.

Jamaikan antidopingkomissio JADCO julkisti asian tiistaina.

– Molempia urheilijoita epäillään artiklan 2.3 rikkomisesta eli dopingtestien välttelemisestä tai testistä kieltäytymisestä, JADCO tiedotti Track Alerts-sivuston mukaan.

Spencerin manageritiimi otti asiaan kantaa keskiviikkona.

– Tämä syytös on täysin valheellinen, Ms Spencer on aina ollut valmiina ja tavoitettavissa JADCO:n testeihin. Mielestämme tämä väite on täysin perusteeton ja olemme valmiit tarttumaan kaikkiin tarvittaviin juridisiin toimiin suojellaksemme hänen mainettaan todellisena Jamaikan lähettiläänä maailmalla, tiedote kertoi.

29-vuotias Spencer on voittanut MM-halleissa hopeaa 2014 sekä 400 metrillä että 4×400 metrillä, myös Berliinin ulkoratojen MM-kilpailuista tuli viestihopea. Hän voitti Kansanyhteisön kisojen mestaruuden 400 metrin aidoissa 2014. Naisen ennätys ratakierroksen aidoissa on huima 52,79, joka on maailman kaikkien aikojen tilaston yhdeksänneksi paras aika.

28-vuotias Hylton voitti pronssia 2011 MM-kilpailuissa 4×400 metrillä, hänen ennätyksensä ratakierroksella on 45,30.