Kiekonheittäjä Sanna Kämäräinen painii selkävaivojen kanssa.

Neljästi kultaa kiekonheitossa Kalevan kisoissa pokannut Kämäräinen koki tuntuvan takaiskun kesken Espanjan harjoitusleirin.

– Kesken punttitreenin selkä nappasi kiinni. Kävelen salista ulos, sillä selkä tuntuu pahalta heti ja viisi minuuttia tapahtuneesta en pysty kumartumaan. Ensimmäiset ajatukset ovat, että ei ole mahdollista, ei taas tätä. Pidättelen kyyneleitä, sillä en halua näyttää epätoivoa ja kipua, Kämäräinen kirjoittaa blogissaan.

Magneettikuvista paljastui kaksi välilevynpullistumaa. Oireet tulivat samoihin väleihin kuin viime kesänä.

Kämäräisen selkä operoitiin joulukuussa 2015. Viime kaudella hän ei kilpaillut kertaakaan.

Uusin takapakki ottaa luonnollisesti koville.

– Parin viime kuukauden aikana on ollut myös hetkiä, jolloin olen ollut todella turhautunut. On ollut hetkiä, jolloin olen katsonut silmiin pahimpia pelkojani urheilu-urani suhteen ja hetkiä, jolloin ei yhtään huvittaisi lähteä treenaamaan. Mieluummin jäädä kotiin sohvalle, joko kivun takia (vaikka lepo itseasiassa pahentaa kipua) tai kun ei vaan jaksa, sillä en tuntenut eteneväni mihinkään, Kämäräinen toteaa.

31-vuotias heittäjä uskoo kuitenkin kuntoutuvansa ja tulevansa takaisin entistä vahvempana.

– En olisi ikinä uskonut maatessani sairaalapedillä joulukuussa 2015, että tästä tulisi näin pitkä taistelu. On raastavaa myöntää, etten tiedä milloin voin heittää numero tai jopa Suomen lippu rinnassa seuraavan kerran. Sen sijaan uskon ja luotan, että jotenkin täältä kampean itseni takaisin omalle tasolle ja singahdan eteenpäin, Kämäräinen paaluttaa.

Kiekonheittomenestyksen lisäksi Kämäräinen on voittanut Kalevan kisoissa kaksi kultaa kuulantyönnössä.

Kämäräisen selkäongelmista uutisoi ensimmäisenä Savon Sanomat.