Lotta Lepistö otti kauden avausvoittonsa Belgiassa järjestetyssä Dwars Door Vlaanderen -kevätklassikossa. Kisassa oli mukana myös Laura Vainionpää, joka ei aivan kisataktiikassaan onnistunut ja jäi sijalle 90. 114 kilometrin kilpailu poljettiin kuudennen kerran ja reitillä nähtiin kevään kilpailuille tyypillisiä mukulakiviosuuksia ja kapeita teitä.

Kilpailu ratkaistiin kuudentoista kuskin irtiotossa, jossa olivat mukana Cervélo-Biglan Lepistö ja Lisa Klein. Canyon SRAM -tallin neljä ajajaa yrittivät vuoronperään iskeä irti, mutta Lepistö ja Klein kestivät mukana. Maalisuoralle tultaessa oli selvää, että voitosta käydään loppukirikamppailu vielä mukana olevien yhdeksän kuskin kesken.

Lepistö on tehnyt itseään tunnetuksi kilpakentillä yhtenä pääjoukon kovimpana kirinaisena, jonka loppurutistukselle ei tällä kertaa löytynyt vastaajaa.

– Lisasta oli todella iso apu minulle irtiotossa. Kauden avausvoiton myötä apina lähti selästä ja nyt on vapautunut fiilis. Pää on nyt avattu! Lepistö kommentoi kilpailun jälkeen tulevaa ennakoiden.

Belgialaisessa Isorex Cycling Teamissa ajava Vainionpää on kehittynyt suurin harppauksin viime vuodesta. Kisataktiikka ei aivan mennyt nappiin, sillä kapeita teitä sisältävässä kilpailussa on oltava tarpeeksi lähellä pääjoukon kärkeä, jotta voi reagoida kärjessä tapahtuviin irtiottoihin.

– Tein virheen ennen Kwaremontin mäkeä ja jäin aivan liian taakse, kun pääjoukko hajosi pienempiin ryhmiin. Ajo tuntuu kauden edetessä kuitenkin koko ajan paremmalta, Vainionpää kertasi kilpailun kulkua.

Lähde: Pyöräilyunionin tiedote