Sivustomme jakaa arvosanoja suomalaisurheilijoille Lahden MM-hiihdoista. Maailmanmestari Iivo Niskanen oli luonnollisesti keskiviikon suomalaistähti.

Iivo Niskanen 10 (15 km:n maailmanmestaruus)
Fantastinen superhiihto Niskaselta! Hän löi luut norjalaiskurkkuihin jo viiden kilometrin kohdalla. Viimeinen viisi kilometriä teki jo tiukkaa, mutta mies tappeli kuin pitbull-terrieri ja rökitti lopulta Martin Johnsrud Sundbyn 17,9 sekunnilla. Täydellinen hiihto.

Antti Aalto 9,5 (suurmäen karsinnan ykkönen)
Loistava 128,5 metrin hyppy karsintaan nuorelta mieheltä. Hyppy oli maailmancupin TOP10 miehet mukaan lukien karsinnan pisin. Mutta nyt tämä on saatava siirrettyä itse kilpailuun. Potentiaalia todellakin on.

Sami Jauhojärvi 9 (15 km:n 8:s)
Nousujohteinen hiihto, selkiä jäi taakse loppua kohti koko ajan. Kahdeksas sija oli mainio suoritus, hiihto oli Jauhojärven kauden paras. Tietää todella hyvää viestiin.

Jarkko Määttä 9- (suurmäen karsinnan 6:s)
Karsinnan kuudes 119,5 metrin hypyllä. Ponnistus osui hyvin kohdilleen, tätä samaa tarvitaan kilpailussa.

Ville Larinto 8,5 (suurmäen karsinnan 7:s)
Hyvä hyppy karsintakisaan. Lahden betoni tuntuisi sopivan Larinnolle mainiosti. Nyt pää kylmänä huomisessa kilpailussa ja hyville sijoituksille.

Lari Lehtonen 8+ (15 km:n 21:s)
Ihan ok perushiihto Lehtoselta. Hän on tällä hetkellä parempi vapaalla tyylillä, joten sijoitus oli ihan kelpo. Tärkeä mies viestin vapaalla osuudella.

Leevi Mutru 8- (yhdistetyn 23:s)
Mäessä oikein hyvä suoritus ja sija 20, toki eroa kärkeen 1.48. Ihan kohtuullinen hiihto ja sija 23. Suunnilleen omalla tasollaan tänään.

Eero Hirvonen 7,5 (yhdistetyn 21:s)
Harmi juttu, mutta Hirvonen on jostain syystä menettänyt mäkikuntonsa näissä kisoissa, tai sitten arvokisojen ensikertalaisen paineet ovat vain kasvaneet liian suuriksi. Ladulle sijalta 26, ero kärkeen oli 2.13. Maalissa Hirvonen oli 21:s, mutta saumat karahtivat täydellisesti mäkiosuuteen. Hiihtokaan ei ihan parasta tänään.

Hannu Manninen 7 (yhdistetyn 24:s)
Konkari venytti mäessä sen, mihin tällä hetkellä pystyy. Valitettavasti se riitti vasta sijaan 28. Eroa kärkeen tuli peräti 2.30. Ladulla Manninen nousi muutaman sijan 24:nneksi, mutta ero kärkeen kasvoi 2.48:een. Hiihdossa vasta 21:s, mikä oli pettymys hurjan viestikisan jälkeen.

Janne Ahonen 7 (suurmäen karsinnan 16:s)
116-metrinen karsinnassa. Pikkumäen karsinta oli mainio ja kilpailu heikko, toivottavasti nyt käy toisin päin.

Ilkka Herola 7- (yhdistetyn 17:s)
Joutui heikohkoon tuulirakoon mäessä ja jäi auttamatta liian kauas mitalitaistelua ajatellen. Lähti ladulle sijalta 23 peräti 1.56 kärjen takaa. Hiihdostakin oli se ihan paras terä pois, kun erot kärkeen kasvoivat rajusti. Herola oli maalissa 17:s, ero kärkeen 1.48. Hiihtoajoissa hän oli tänään vasta 17:s. Pettymys, sillä kyllä Herolalta oli lupa odottaa parempaa näissä kilpailussa. Vielä on sentään parisprintti jäljellä, se voi korvata paljon.

Matti Heikkinen 7- (15 km:n 11:s)
Heikkinen lähti varovasti liikkeelle, mutta nousi loppua kohti. Jostain ihmeen syystä hän ei ole enää kauden parhaassa iskussaan mainion alkukauden jälkeen. Viestissä kuitenkin todella tärkeä lenkki. Mutta syystä tai toisesta kunnonajoitus ei ole nyt osunut lähellekään kohdilleen.