Salibandyliigan toisten puolivälierien trilleri tarjoiltiin Espoon Tapiolassa. Isäntä Oilers tasoitti pelin SPV:tä vastaan ajassa 59.59 ja voitti lopulta rangaistuslaukauskisan jälkeen 7-6 tasoittaen sarjan tilanteeksi 1-1.

SPV käänsi avauserän kolmen maalin tappioaseman päätösjakson 6-4-johdokseen, muttei jaksanut loppusummeriin saakka. Oilersin vedettyä maalivahtinsa penkille Markus Markkola kavensi, ja SPV:n maalivahti Julius Kivimäelle 20 sekuntia ennen loppua vihelletty jäähy estämisestä päästi Oilersin pelaamaan kuudella neljää vastaan. Vain sekuntia ennen summeria Markkola iski pelin tasoihin. Maalittoman 10 minuutin jatkoajan jälkeen ratkaisu haettiin rangaistuslaukauskisasta, joka toi eron vasta kymmenennessä parissa. Oilersin maalivahti Joonas Kaltiainen pysäytti Sami Kosken yrityksen, ja tasoittavalla vuorolla Jesperi Lindfors päätti piinan.

Sylvester Raikamo laukoi Oilersin peliajan maaleista kaksi ja syötti yhden. SPV:n tehomies oli kaukaloon pelikiellon jälkeen palannut Jari Hankkio hattutempullaan.

Happee johtaa TPS:aa vastaan 2-0 käännettyään jo toisen kerran kahden päivän sisään selvän tappioaseman voitokseen, nyt numeroin 6-5. Kolmanteen erään tilanteesta 1-4 lähtenyt Happee hiipi taas maali maalilta rinnalle, ja kuusi minuuttia ennen loppua Paul Kotilainen laukoi keskisuomalaiset johtoon. Toni Kuosmanen teki viimeisen minuutin alussa voittomaaliksi jääneen Happeen kuudennen osuman ennen TPS:n Janne Nurmisen loppusekuntien kavennusta.

Mestari Classic tasoitti sarjan Westend Indiansia vastaan tilanteeseen 1-1 voitettuaan Espoossa 7-6. Tamperelaiset takoivat ratkaisevan eron toisen erätauon molemmin puolin, kun toisen erän viimeisellä minuutilla Sami Johansson teki tilanteeksi 4-5 ja Joonas Pylsy 4-6 ja vielä Eemeli Salin kolmannen alkuun 4-7. Indiansin loppukiri kantoi enää maalin päähän.

Pylsy laukoi Classicin maaleista kolme, Johanssonin illan tehot olivat vielä tuikeammat 1+3.

Oman sarjansa tasoitti tilanteeseen 1-1 myös runkosarjan toinen jätti EräViikingit kaatamalla Nokian KrP:n Tampereella 7-4. Helsinkiläiset johtivat kahden erän jälkeen jo 7-1, mutta KrP palautteli itseluottamustaan päätösjakson kolmella kavennuksella.

Tommi Merto merkkautti KrP:n sarakkeeseen tehot 2+1, Kevin Söderling vieraiden puolelle 1+2.

Parit EräViikingit – Nokian KrP, SPV – Oilers ja Classic – Westend Indians käyvät kolmansiin mittelöihinsä sunnuntaina ja kaksikko TPS – Happee maanantaina.

Lähde: Floorball.fi