Taitoluistelun MM-kilpailut käynnistyi Hartwall Arenassa keskiviikkona naisten lyhytohjelmakilpailulla. Naisten kilpailuun osallistui 37 luistelijaa, joista 24 parasta jatkaa perjantai-iltana luisteltavaan vapaaohjelmaan.

Ennakkosuosikkina kisaan lähtenyt hallitseva maailmanmestari ja kaksinkertainen Euroopan mestari, 17-vuotias Venäjän Evgenia Medvedeva lunasti tyylikkäällä tulkinnallaan ja pettämättömällä tekniikallaan kaikki odotukset ja johtaa kisaa lyhytohjelman jälkeen. Medvedevan pisteet 79,01 jäivät vain kaksi kymmenystä hänen vallitsevasta maailmanennätyksestään.

Toiseksi sijoittunut Kanadan Kaetlyn Osmond, 21, paransi hienoisesti ennätystään keräten lyhytohjelmastaan 75,98 pistettä. Finlandia Trophyn lokakuussa voittanut Osmond luisteli pariisilaistunnelmaa henkineen ohjelmansa puhtaasti ja laadukkaasti.

Kanadalle meni yllättäen myös lyhytohjelman kolmas sija, kun Gabrielle Daleman keräsi Jules Massenetin balettimusiikkiin pohjautuvalla ohjelmallaan 72,19 pistettä.

Emmi Peltosen suoritus ei riittänyt vapaaohjelmaan

Suomea naisten sarjassa edustava 17-vuotias Emmi Peltonen keräsi lyhytohjelmallaan 50,74 pistettä, millä hän jäi vajaat kolme pistettä EM2017-kisoissa tehdystä ennätyksestään (53,52). Astor Piazzollan Libertangon tulkinta oli Peltoselle tyypilliseen tapaan vakuuttava.

Peltonen oli erityisen tyytyväinen ohjelmansa alun vaikeaan ja laadukkaaseen kolmoistulppi-kolmoistulppi-yhdistelmään. Kolmoisrittiin sen sijaan osui helpotus. Peltosen lyhytohjelman ensimmäinen piruetti ei pyörinyt parhaalla mahdollisella tavalla, mutta loppuohjelma sujui suunnitelmien mukaan.

Nuori luistelija kertoi jännittäneensä kilpailua.

– Sanoin itselleni, että antaa palaa, minulla ei ole mitään menetettävää. Onnistuneen hyppy-yhdistelmän jälkeen halli alkoi huutaa, ja ajattelin että ”wau”, mutta se ei häirinnyt. Ritin ongelmat johtuivat siitä, että kun olin lähdössä kaarelta ponnistukseen, luistinkengän varsi petti ja nilkka taipui ulospäin, pohti Peltonen.

Taso naisten sarjassa on tällä kaudella kova. Luistelija oli tyytyväinen, vaikka tällä kertaa suoritus ei riittänyt vapaaohjelmaan. Peltosen lopullinen sijoitus oli 29.

– Oli hienoa päästä kotikisoihin mukaan ja täällä oli upeaa luistella!

Lähde: Taitoluisteluliitto