Suomalaisuimarit Ari-Pekka Liukkonen ja Matias Koski nähtiin Arena Pro Swim Seriesin osakilpailun A-finaaleissa perjantaiyönä Arizonan Mesassa. Liukkonen nappasi komean voiton lähes Suomen ennätyksellä.

Liukkonen otti osaa Yhdysvaltain GP-sarjan uinteihin Arizonan Mesassa. Lauantain vastaisena yönä hän voitti päämatkansa 50 metrin vapaauinnin lähes Suomen ennätysajalla 21,94. Kakkoseksi jäi Yhdysvaltain viisinkertainen olympiavoittaja ja maailmanmestari Nathan Adrian, joka ui aikaan 22,25.

Adrian pitää hallussaan Amerikan ennätystä 21,37 vuodelta 2015. Finaali vilisi kovia kansainvälisen tason nimiä. Kolmas oli Uuden-Seelannin Daniel Hunter (22,53).

Liukkoselle 21,94 on hänen uransa kolmanneksi paras tulos. Hänen SE-tulos on vain kaksi sadasosaa parempi viime kevään EM-uinneista. 21,93 hän on kellottanut EM-pronssiuinnissaan kesällä 2014.

Koski sijoittui 200 metrin vapaan neljänneksi ajalla 1.50,36. Hän jäi miteleilta 0,77 sekuntia, mutta tarjolla oli paljon enemmänkin. Voiton vei Trinidad ja Tobagon Dylan Carten tuloksella 1.48,45, mikä on lähes puolitoista sekuntia Matias Kosken SE-tulosta heikompi.

Lähde: Suomen Uimaliitto