Sulkapallon EM-kilpailut jatkuivat Tanskan Koldingissa. Suomalaisista jatkoon selvisivät Eetu Heino miesten kaksinpelissä sekä naisten nelinpelissä pari Sonja PekkolaJenny Nyström.

Eetu Heino kohtasi kaksinpelin toisella kierroksella Sveitsin Mathias Bonnyn. 22-vuotias pitkänhuiskea sveitsiläinen pelaa maailman ranking-sijalla 181. Peli lähti heti käyntiin Heinon osalta varman näköisesti, eikä sveitsiläinen päässyt oikein missään vaiheessa kunnolla peliin kiinni. Lyönnit löysivät paikkansa ja muutenkin peli sujui ilman suurempia ongelmia. Ensimmäinen erä Heinolle selkeästi 21-14. Toinen erä jatkui samaa rataa, muutamia virheitä tuli suomalaisellekin, mutta melko nopeasti oli selvillä, kumpi ottelun tulee voittamaan. Toinenkin erä Heinolle 21-14 ja paikka kolmannelle kierrokselle oli ansaittu.

Naisten nelinpelin avauskierroksella Sonja Pekkolan ja Jenny Nyströmin ensimmäiset vastustajat olivat Irlannin Sara Boyle ja Rachael Darragh. Vasta 19-vuotiaat irlantilaiset pelaavat maailman listan sijalla 119.

Ensimmäinen erä alkoi vahvasti, mutta pienien virheiden myötä irlantilaiset pääsivät välissä tasoihin ja ohikin, mutta johtoasema ei heillä pysynyt kauaa. Pekkola ja Nyström löysivät rytmin jälleen ja ottivat erän nimiinsä 21-15. Toinen erä oli vielä selkeämmin suomalaisten otteessa eikä vastustaja päässyt juurikaan peliä horjuttamaan. Toinenkin erä suomalaisille 21-13 ja samalla otteluvoitto.

Nanna Vainio putosi naisten kaksinpelissä kuudenneksi sijoitetulle Sveitsin Sabrina Jaquetille 15-21, 11-21.

Miesten nelinpelissä puolestaan kaksikko Iikka HeinoHenri Aarnio hävisi ranskalaisvastustajilleen 20-22, 16-21.

Miesten kaksinpelissä Kalle Koljonen kohtasi oli isäntämaa Tanskan Hans-Kristian Solberg Vittinghusin, joka on sijoitettu turnauksessa sijalle 4. Kokenut 31-vuotias tanskalainen on miesten kaksinpelissä maailman rankingin sijalla 19. Koljonen hävisi selvin lukemin 15-21, 12-21.

(Lähde: Sulkapalloliitto)