Maailmanennätyksiä veteraanisarjoissa murskannut Dr Charles Eugster on menehtynyt 97 vuoden iässä.

Vielä viime kuussa hän kilpaili Daegussa World Masters Championships -kilpailuissa. Hän kuoli Athletics Weeklyn tietojen mukaan keskiviikkona sydämen petettyä.

Eugster havahtui huonokuntoisuuteensa melko myöhään ja aloitti soudun sekä kehonrakennuksen. Hän ehti voittaa yli 120 soutukilpailua ja 46 veteraanien arvomitalia.

Vasta 2014 hän innostui yleisurheilusta; heti samana vuonna Eugster juoksi M95-sarjan sisäratojen 200 metrin ME:n 54,77 ja saman sarjan ulkoratojen 400 metrin ME:n 2.21,46. Pituushypyssä miehen Britannian ennätys 95-vuotiaiden sarjassa on 129.

Hän on myös julkaissut kirjan ”Ikä on vain numero”. Hän markkinoi teosta iskulauseella, ”koskaan ei voi olla liian vanha kokeillakseen jotakin uutta”.

– Charles ei halunnut olla kuolematon, mutta hän halusi muuttaa maailmaa osoittamalla, että vanhuuskin voi olla hyvin erilainen kokemus. Jotakin jännittävää, hyödyllistä ja innostavaa. Ja juuri tässä hän oli elävä esimerkki itse aina uskomattoman elämänsä loppuun asti. Hänen perintönsä tulee elämään, jo nyt hän on inspiroinut valtavasti tuhansia ihmisiä ympäri maailman, Eugsterin kustantamo kertoi tiedotteessaan.