Ensi kesänä Turussa nähdään todella kovatasoiset yleisurheilukilpailut. Jo nyt on varmaa, että Turun Urheilupuistossa kilpailee Rion olympialaisten neljä parasta keihäänheittäjää.

Paavo Nurmi Gamesiin on tulossa tuhti kattaus maailman parhaita yleisurheilijoita. Kesäkuun 13. päivänä pidettävään kilpailuun saapuvat seipään ME-mies, olympiavoittaja Renaud Lavillenie sekä keihään olympiavoittaja Thomas Röhler.

Suomalaisia kiinnostaa erityisesti miesten keihäs. Röhlerin lisäksi kilpailupaikalla nähdään Rion mitalistit Kenian Julius Yego ja Trinidadin Keshorn Walcott sekä neljänneksi yltänyt Saksan Johannes Vetter. Suomalaisista mukana on ainakin Tero Pitkämäki.

– Järjestelyt ovat hyvällä mallilla. Keihäsmiehistä on nyt puolet kasassa. Seuraavat valinnat kohdistuvat suomalaisiin ja sitten mukaan tulee vielä 3-5 ulkomaalaista, Paavo Nurmi Gamesin toimitusjohtaja Jari Salonen kertoo SuomiUrheilulle.

Salosen mukaan kovatasoinen keihäskisa on herättänyt paljon kiinnostusta.

– Ellen ihan väärin muista, niin maailman TOP15-listalta kaikki ovat ottaneet kontaktia meidän suuntaan. Katsotaan nyt sitten mihin meidän paukut ja rahkeet riittävät.

– Osanottajaluettelo on joka tapauksessa niin kova, että sen voisi siirtää olympia- tai MM-finaaliin, Salonen toteaa.

Keihään lisäksi Turussa pääsee seuraamaan muidenkin huippu-urheilijoiden suorituksia.

– Muita samantasoisia lajeja tulevat olemaan miesten moukari ja myös miesten seiväs voi olla sellainen. Tavoitteena on kolme olympiafinaalin tasoista lajia, Salonen sanoo.

Viime kesänä Turussa moukaria lennättivät maailmantilaston ykkönen Paweł Fajdek, Rion olympiavoittaja Dilshod Nazarov ja Rion pronssimitalisti Wojciech Nowicki.

Miesten seiväshyppy ei ollut viime vuonna Paavo Nurmi Gamesin ohjelmassa.