Vuoden 2012 Lontoon olympialaisten 100 metrin aitojen voittaja Sally Pearson on jättänyt valmentajansa ja valmentaa nyt itse itseään.

30-vuotias astralialainen on voittanut myös MM-kultaa, Daegussa 2011. Menestysvuosinaan häntä valmensi Sharon Hannon, joka oli valmentanut häntä pitkään. Sen jälkeen Pearson on vaihtanut valmentajaa kahdesti, viimeksi häntä valmensi Ashley Mahoney.

Daegussa hän juoksi huikean ennätyksensä 12,28, mikä kutitteli jopa Jordanka Donkovan ikuisena pidettyä ME:tä 12,21. Tulos on edelleen kaikkien aikojen kuutosaika.

– Olen jo pitkään miettinyt, että voisin valmentaa itseäni. Olen käynyt valmentajatutkinnon ja valmentanut lapsia, se on todella hauskaa. Silti olen epäillyt, pystyisinkö siihen, koska olen nähnyt, kuinka valtavasti työtä ja sitoutumista eliittivalmentajalta tarvitaan, Pearson kertoo IAAF:n sivuilla.

– Itse asiassa aloitin itseni valmentamisen jo Rion olympialaisten aikana, kun olin loukkaantuneena. Uskon, että tällä tavalla pystyn harjoittelemaan fiksummin, koska voin kuunnella kehoani paremmin.

Pearson juoksi viime kaudella vain 13,13, kausi oli ongelmia täynnä. Nyt hän on juossut jo huhtikuun alussa Australiassa 12,59 ja tähtää tiukasti Lontoon MM-kilpailuihin.