Suomen miesten ja naisten salibandymaajoukkueet päättävät kauden EuroFloorball Tour -turnauksissa tahoillaan tulevana viikonvaihteena. Vastaan asettuvat Tshekki, Sveitsi ja Ruotsi.

Miesten EFT-tapahtuma järjestetään Turussa torstaista lauantaihin ja naisten maajoukkue matkustaa Tshekin Olomouciin, jossa ottelut ajoittuvat perjantaista sunnuntaihin.

Turussa mielenkiinto kohdistuu uudistuneeseen Suomen joukkueeseen, jossa päävalmentajana toimii kuuden vuoden jälkeen tehtävään palaava Petteri Nykky. Myös Ruotsin miehet esiintyvät uuden päävalmentajansa Mikael Hillin johdolla. Suomi ja Ruotsi kohtaavat Turussa ensimmäisen kerran sitten viime joulukuun MM-finaalin.

– On mielenkiintoista nähdä Turussa, missä maat menevät tällä hetkellä. Tshekki ja Sveitsi ovat nuorentaneet joukkueitaan ja Ruotsilla on uusi päävalmentaja aloittanut toimessaan, Nykky hykertelee.

Suomen joukkueen ensikertalaiset ovat tuore Sveitsin mestari Ville Lastikka, EräViikinkien Kevin Söderling ja Happeen Eemil Ukkonen. Maalivahtikaksikon muodostavat Pyry Luukkonen ja Santtu Strandberg.

Turun EFT-turnauksen ottelut
Torstai 27.4.
12:30 SUI – SWE
18:30 FIN – CZE

Perjantai 28.4.
12:30 SWE – CZE
18:30 SUI – FIN

Lauantai 29.4.
14:00 CZE – SUI
17:00 FIN – SWE

Naiset Tshekissä samaan aikaan

Naisten maajoukkueen kokoonpanoon Tshekin-turnauksessa palaa kolme kovaa hyökkääjää pitkien loukkaantumisten jälkeen. Suomi-paidan pukevat päälleen tehohyökkääjät Veera Kauppi, Alisa Pöllänen ja Mira Wickman.

Suomen naiset lähtivät Tsekkiin keskiviikkona 26.4. ja joukkue harjoittelee paikan päällä Olomoucin Palacky University Arenalla kolme kertaa ennen EFT-turnauksen alkua. Turnaus alkaa heti kovimmalla mahdollisella vastuksella, kun ensimmäisessä ottelussa perjantaina 28.4. vastaan astelee rakas vihollinen Ruotsi. Lauantaina 29.4. pelit jatkuvat emäntämaa Tsekkiä vastaan ja tähän otteluun Suomi lähtee hakemaan revanssia viime marraskuun 3-4 tappiolle. Turnaus päättyy sunnuntaina 30.3. Sveitsiä vastaan.

– Todella mukava päästä pitkästä aikaa kunnolla pelille ja mittaamaan tasoamme huippumaita vastaan. Edellisestä pelillisestä testistä onkin jo liki puoli vuotta. Tietysti tämä turnauksen ajankohta on hieman haasteellinen heti Superfinaalin perään, mutta sekin on kaikille huippumaille sama, päävalmentaja Lasse Kurronen toteaa.

Suomen naisten maajoukkueen kokoonpano: http://floorball.fi/huippu-urheilu/maajoukkueet/naiset/joukkue/

Naisten maajoukkue, EFT-turnaus, Olomouc, Tshekki 28.-30.4.2017

Suomen ottelut (Suomen aikaa)
Pe 28.4. 16 Ruotsi – Suomi
La 29.4. 16:00 Tshekki – Suomi
Su 30.4. 10:45 Suomi – Sveitsi

(Lähde: Salibandyliitto)