Suomen naisten salibandymaajoukkue avasi voittotilinsä Olomoucin EuroFloorball Tour -turnauksessa, kun emäntämaa Tshekki kaatui maalein 6-2.

Tshekki lähti vielä ensimmäiselle erätauolle johdossa kuitattuaan Veera Kaupin avausosuman kahdella maalilla, mutta sen jälkeen juhli enää Suomi. Veera Kauppi iski iltapäivän toisellaan Suomen tasoihin, ja vastustajan epäonnistuneen rangaistuslaukauksen jälkeen maalasivat Alisa Pöllänen ja Elina Kujala. Viimeiset kaksi maalia nähtiin vasta pelin loppuhetkillä, kun Nina Rantala osui ylivoimalla ja Sanni Nieminen nosti loppunumerot heti seuraavassa vaihdossa.

– Ensimmäinen erä oli suoraan sanoen tosi heikko, ja ensimmäisellä tauolla käytiin kopissa pitkä keskustelu siitä, miksi näitä hommia oikein tehdään, Suomen päävalmentaja Lasse Kurronen kertoi.

– Pelaajat ottivat hyvin kopin, ja toinen ja kolmas erä olivat jo aika lähellä sitä, mitä halutaan nähdä. Toki parannettavaakin jäi vielä paljon.

Sunnuntaina Suomi kohtaa turnauksen päätösottelussaan Sveitsin.

– Nyt puretaan ja nollataan tämä alta pois ja aletaan keskittyä huomiseen. Sveitsi on paha ryhmä, ja siinä, missä Tshekki tuli koko 60 minuuttia todella korkealta kiinni, tulee huomenna varmaankin vastaan maltillisempi karvaus. Silloin joudutaan operoimaan pallon kanssa vieläkin huolellisemmin, Kurronen varoitti.

Lähde: Salibandyliiton tiedote