Sulkapallon EM-kilpailuja pelataan parhaillaan Tanskan Koldingissa.

Pelit käynnistyivät tiistaina suomalaisten osalta, kun Kalle Koljonen pääsi ensimmäisten joukossa korkkaamaan kisakentät. Koljosen ensimmäinen vastus oli 25-vuotias hollantilainen Nick Fransman, joka pelaa tällä hetkellä maailmanlistan sijalla 86.

Ensimmäinen erä lähti takkuillen liikenteeseen ja hollantilainen nappasikin erän nimiinsä 21-11. Toisen erän alussa Koljonen otti johtoaseman, mutta Fransmanin onnistui kiristää ero tasoihin ja ohi. Koljonen kuitenkin taisteli vielä hollantilaisen kiinni ja nipisti erän nimiinsä 22-20. Kolmannen erän alku näytti jälleen huonolta, kun Fransman kuroi etumatkaa. Koljonen sai kuitenkin taas kiinni pelivireestään ja kuroi eron kiinni ja loppu olikin jo varmempaa tekemistä. Kolmas erä Koljoselle 21-15 ja näin saatiin heti kisojen alkuun ensimmäinen suomalaispelaaja jatkoon.

Airi Mikkelä otteli Saksan Yvonne Li:tä vastaan.

Ensimmäinen erä oli todella tasaväkistä ja ratkaisua jouduttiin hakemaan jatkopalloille asti. Erä meni kuitenkin lopulta saksalaisen nimiin 25-23. Toisessa erässä Li oli koko ajan pari pistettä edellä ja erän puolivälissä ero alkoi kasvaa entisestään. Tilanteessa 18-10 alkoi olla ratkaisun makua. Toinen erä ja samalla otteluvoitto lopulta saksalaiselle 21-12.

Finnish Openista asti flunssan kanssa paininut Mikkelä oli vielä viime viikolla epävarma, pystyykö osallistua EM-kisoihin ollenkaan. Päätös pelaamisesta varmistui vasta eilen.

– Kaksi edellistä viikkoa oon ollut kipeenä eikä vieläkään ole voimat täysin palautuneet, pettynyt Mikkelä kertoo.

– Tottakai harmittaa, kun EM-kisat kyseessä ja olin kolme viikkoa sitten niin hyvässä kunnossa. Eka erä oli ihan hyvää peliä ja parhaani tein, mutta toisessa erässä ei vaan enää riittänyt.

Vainiolle helppo avausvoitto

Nanna Vainio aloitti pelinsä Mikkelän perään ja kohtasi omassa ottelussaan nuoren, vasta 19-vuotiaan, armenialaisen Lilit Poghosyanin. Ensimmäisessä erässä armenialainen sortui useisiin virheisiin ja Vainio nappasikin helpon tuntuisesti erävoiton 21-11. Toinen erä jatkui samoissa tunnelmissa ja tauolle mentiin Vainion 11-6 johtoasemassa. Armenialainen ei kauheasti päässyt hyökkäämään ja keräsikin pisteitä lähinnä suomalaisen omista virheistä. Toinenkin erä Vainiolle 21-11.

Huomisessa ottelussaan Vainio saa vastaansa kuutossijoitetun sveitsiläisen Sabrina Jaquetin.

Sulkapallon EM-kisojen ensimmäisen kilpailupäivän viimeinen suomalaisedustus pääsi kentälle vasta puoli yhdeksän aikaan illalla. Eetu Heino kohtasi ottelussaan 19-vuotiaan Romanian Collins Valentine Filimonin. Lähtöasetelmissa Heino oli selkeä ennakkosuosikki.

Ensimmäinen erä alkoi tasaisesti ja puolessa välissä oltiin Heinon hienoisessa johtoasemassa 11-8. Heino alkoi kuitenkin ottaa otetta pelistä ja nopeasti ero romanialaiseen kasvoi. Erävoitto selkein luvuin 21-14 suomalaiselle. Toisessa erässä nuori romanialainen alkoi sortua virheisiin ja Heino sitä vastoin, pelasi taitavaa peliä. Tauolle mentiin Heinon turvallisen tuntuisessa 11-3 johtoasemassa. Filimon ei tästä suosta enää noussut vaan toinen erä Heinolle 21-8 ja otteluvoitto jälleen Suomeen.

Huomenna keskiviikkona on vastassa sveitsiläinen Mathias Bonny.

Lähde: Sulkapalloliiton tiedote.