Kolmas turnauspäivä ei kartuttanut Suomen voittotiliä lentopallon alle 19-vuotiaiden poikien EM-kisoissa Slovakian Puchovissa.

Turkki oli myöhään maanantai-iltana Suomea vahvempi erin 3-1 (25-20, 25-22, 22-25, 25-20). Suomen hieno taistelu lupaa kuitenkin hyvää turnauksen jatkoa ajatellen.

– Tämä peli osoitti, että me tulemme vielä. Meillä oli ottelussa omat hetkemme, mutta muutamat yksittäiset pisteet käänsivät voiton vastustajalle, päävalmentaja Pertti Honkanen summasi.

Suomen avauskokoonpano poikkesi jonkin verran kahdesta ensimmäisestä ottelusta, kun passarina aloitti Joona Väänänen, yleispelaajina Matias Sosunoff ja Jere Mäkinen, keskellä Mikko Karjarinta ja Aatu Pöllänen sekä hakkurina Aaro Nikula. Liberopaidan puki ylleen flunssaisen Niklas Breilinin sijaan Niko Suihkonen.

Ensimmäisessä erässä Turkin vahva syöttö vei heidät nopeasti 9-3 -johtoon, eikä sen tahti hiipunut koko erän aikana. Avauserän suurimmat vaikeudet suomalaisilla oli vastaanottopelissä. Vastustajan fyysinen peli piti Suomen takaa-ajajana.

Suomi aloitti kakkoserän räväkästi johtaen sitä jo 6-2. Vastustaja kuittasi kuitenkin eron kiinni kahdeksan pisteen kohdalla. Hurja sinivalkoinen taisteluilme piti erän tasaisena aina 20 pisteeseen saakka, kunnes Turkin rutiini tiukassa paikassa käänsi erän vastustajalle.

– Päivän pelissä toteutui monta ennalta sovittu asiaa. Turkki ei saanut tätä peliä meiltä, vaan heidän piti ottaa se. Tasollisesti tämä oli tähän saakka meidän paras pelimme tässä turnauksessa, Honkanen totesi.

Kolmoserän alussa Turkki näytti marssivan helppoon voittoon, mutta Suomi ei luovuttanut. Turkin reilu johto kääntyi ensin tasatilanteeksi ja lopulta Suomen erävoitoksi Aaro Nikulan ja Matias Sosunoffin takoessa iloisella ilmeellä pisteitä Suomelle. Myös puolustuksessa meikäläiset kaivoivat hienoja palloja peliin.

– Taisteltiin koko joukkueena hienosti. Viimeistelyyn jatkossa hieman tarkkuutta lisää niin hyvä tulee, Nikula sanaili.

Ottelun edetessä Suomen vastaanotto kohentui huomattavasti ja oma syöttökin puri mukavasti. Passari Anton Välimaa ehti pelinrakentelun lisäksi torjumaan useaan otteeseen häntä pitempiä vastustajiaan. Tiukan paikan tullen Turkki hyökkäsi hakkuri Adis Lagumdzijan (27/+18) kautta – häntä Suomi ei saanut kuriin kuin hetkittäin.

– Ratkaisuhetkillä jouduimme toimittamaan muutamat pallot helppoina verkon toiselle puolelle. Niistä Turkin tasoinen joukkue kyllä rankaisee välittömästi, päävalmentaja analysoi.

Maanantain muissa otteluissa Ranska kaatoi Romanian 3-2, Tshekki oli samoin numeroin Slovakiaa vahvempi. Suomen turnaus jatkuu välipäivän jälkeen keskiviikkona isäntäjoukkue Slovakiaa vastaan.

– Odotamme innolla jo seuraavaa peliä. Motivaatiota näillä pojilla varmasti riittää, Honkanen lupasi.

Lähde: Lentopalloliitto