Suomen alle 19-vuotiaiden poikien lentopallomaajoukkue aloittaa EM-kisaurakkansa lauantaina Romaniaa vastaan.

Slovakian Puchovissa pelattavassa alkulohkossa ovat mukana isäntämaan lisäksi myös Tshekki, Turkki ja Ranska.

– Aloitimme valmentautumisen tällä ryhmällä noin viisi vuotta sitten ja nyt olemme EM-lopputurnauksessa. Monelle pojalle tämä on varmasti tähän saakka yksi elämän hienoimmista kokemuksista, joten haluamme nauttia ja samalla myös oppia joka hetkestä, päävalmentaja Pertti Honkanen sanoo Lentopalloliiton tiedotteessa.

Molempien lohkojen kaksi parasta joukkuetta etenee välieriin, kolmoset ja neloset pelaavat sijoista 5-8. Unkarin Györissa pelattavissa jatkopeleissä on mitalisijoitusten lisäksi panosta, sillä turnauksen kuusi parasta etenee elokuussa Qatarissa järjestettäviin ikäluokan MM-kisoihin. Toisen kisaisännän lisäksi Unkarin lohkossa pelaavat Puola, Venäjä, Belgia, Bulgaria ja Italia.

– Oikeastaan on ihan sama, ketä vastaan pelaamme avausottelussa. Molempia joukkueita varmasti jonkun verran jännittää. Tärkeää on saada oma peli rullaamaan mahdollisimman nopeasti. Teemanamme on kiireettömyys, kurinalaisuus ja kärsivällisyys, Honkanen pohtii.

– Tulos on tässäkin tapauksessa seurausta tekemisestä, jossa avainasemassa henkinen valmistautuminen ja omalla taitotasolla pelaaminen. Tavoitteemme on pelata myös Unkarissa, unelma olisi mennä sinne lohkokakkosena, päävalmentaja toteaa.

Slovakiaan odotetaan lauantaiksi paikan päälle myös kymmeniä suomalaisfaneja. Passari-kapteeni Anton Välimaan mukaan joukkueen peli on mennyt mukavasti eteenpäin koko kevään ajan, joten odotukset turnauksen suhteen ovat korkealla.

– Kentällä nähdään varmasti iloinen ja taisteleva joukkue, joka ei anna periksi missään tilanteessa. Ykköstavoitteemme on päästä MM-kisoihin, mutta kyllä se mitalikin on ollut haaveena, Kauhavan Wisan kasvatti muotoilee.

Suomen avausottelu Romaniaa vastaan alkaa lauantaina kello 21.00 (Suomen aikaa).