Vuoden 2012 seitsenottelun olympiavoittaja Jessica Ennis-Hill toivoo, etteivät dopingasiat pilaisi kesän Lontoon MM-kilpailuja. Samalla hän kuitenkin muistuttaa, että asiat ottavat aikansa parantuakseen.

Britti saa olympiavoittonsa rinnalle pian myös Daegun 2011 MM-kullan, kun Venäjän Tatjana Tshernova kärysi.

– Mielestäni yleisurheilussa on otettu viime vuosina massiivinen askel kohti puhtaampaa urheilua. Paljon on tosin vielä myös tehtävää. Tällaiset muutokset eivät tapahdu koskaan hetkessä, Ennis-Hill sanoo Press Association Sportille.

– Toivon todella, että Lontoossa nähdään hienot MM-kilpailut. Mutta ennen kaikkea toivon, ettei 4-5 vuoden kuluttua jälleen nähdä näitä samoja mitalien uudelleenjakamisia. Haluan uskoa, että tämä asia muuttuu koko ajan parempaan suuntaan.

– Ihmisten ei pidä hämääntyä näistä käryistä, se on kuitenkin vain pieni määrä urheilijoista. Valtavan moni harjoittelee erittäin kovaa tälläkin hetkellä puhtain keinoin. Missään nimessä ei pidä ajatella, että kaikki palkintopallilla seisovat käyttävät, koska voin kertoa, että se ei todellakaan pidä paikkaansa.

Ennis-Hilliä harmittaa, ettei hän saanut kultamitaliaan 2011, vaan joutui odottamaan sitä kuusi pitkää vuotta.

– Vuonna 2011 olin ihan tyytyväinen hopeaani, mutta samalla toki vähän pettynyt, kun en voittanut. Olin jo silloin harjoitellut äärimmäisen kovaa kohti Lontoon kotiolympialaisia 2012.

– On todella iso sääli, kun ei pääse juhlimaan korkeimmalle korokkeelle voittamaansa mestaruutta, jonka on ansainnut.