Joko nyt olisi Venus Williamsin vuoro?

Ennätysmäiset 20 kertaa mukana Ranskan avoimissa ollut Venus Williams hakee vieläkin ensimmäistä titteliään Roland Garrosissa. Yksikään toinen nainen ei ole pelannut yhtä useasti Ranskan avoimia kuin Venus Williams.

Parhaimmillaan Venus Williams on päässyt ainoastaan kerran puolivälieriä pidemmälle: tämä tapahtui vuonna 2002, jolloin hävisi finaalin pikkusiskolleen Serenalle Ranskassa.

– Onko niitä jo 20? Luulin, että olen missannut jonkun niistä, mutta ilmeisesti näin ei ole, ihmettelee Venus Williams uutistoimisto AP:lle.

– Täällä ollaan. Onhan minulla kokemusta täältä. Mitä voin sanoa? Aina on mahdollisuus totta kai.

Williams täyttää ensi kuussa 37 vuotta, eikä vauhti ole ainakaan hidastunut. Amerikkalainen ylsi viidennentoista kerran Grand Slam -finaaliin viime tammikuussa, kun hävisi jälleen kerran pikkusiskolleen Serenalle Australian Openissa. Edellisestä Grand Slam -finaalista oli kulunut jo lähes kahdeksan vuotta.

Viime vuonna Venus Williams pääsi neljännelle kierrokselle Ranskan avoimissa, mutta putosi Sveitsin Timea Bacsinszkylle erin 2-6, 4-6. Nyt hän kohtaa toisella kierroksella Japanin Kurumi Naran lyötyään avauskierroksella Qiang Wangin sunnuntaina erin 6-4, 7-6 (7-3).