20-vuotias naisten lentopallomaajoukkueen hakkuri Piia Korhonen pelaa kaksi seuraavaa kautta Saksan 1. Bundesligassa Dresdner SC:n paidassa.

Kolme edellistä kautta Korhonen pelasi HPK:ssa ja sitä ennen debyyttikautensa Mestaruusliigassa LiigaEurassa. Korhonen on voittanut liigassa yhden mitalin kutakin väriä ja kolme Suomen Cupin hopeaa. Vuoden naistulokas hän oli 2014.

– Unelmana on ollut päästä pelaamaan ulkomaille ja nyt siihen tuli mahdollisuus huippujoukkueessa. Eihän siitä voi kieltäytyä. Uskon, että opin paljon uutta Dresdenissä uudelta valmentajalta ja uusilta joukkuekavereilta. Haluan kiittää HPK:n pelaajia, valmentajia ja koko seuraa siitä, että sain pelata Hämeenlinnassa hienot kolme kautta ja kehittyä upeiden ihmisten kanssa, Korhonen toteaa.

– Olen nähnyt paljon Suomen liigan otteluita ja heti ensimmäisen kerran Piian nähtyäni tiesin, että haluan hänet valmennukseeni. Piia on nuori, mutta jo monipuolinen pelaaja, kertoi Dresdnerin päävalmentaja Alexander Waibl suomalaishankinnasta seuran kotisivuilla.

Dresdner oli viime kaudella välierissä pudoten siellä Stuttgartille voitoin 1-2. Saksan Cupissa joukkue putosi puolivälierävaiheessa, myöskin Stuttgartille.

Dresdenissä Korhonen pääsee nauttimaan mm. Saksan maajoukkuepassarin Mareen Apitzin passeista.

Päättyneellä kaudella 1. Bundesligassa pelasi kaksi suomalaista: Kaisa Alanko Münsterissä ja Saana Koljonen Vilsbiburgissa.

Korhonen on parhaillaan naisten maajoukkueen mukana Ruotsissa, jossa MM-karsintoihin valmistautuva maajoukkue kohtaa isäntämaan kolmasti 18.-20.3.

Koskelo jatkaa Sloveniassa

Libero Roosa Koskelo puolestaan jatkaa slovenialaisen Branik Mariborin riveissä tulevalla kaudella. Päättyneellä kaudella Koskelo oli voittamassa Branikin kanssa Slovenian mestaruutta sekä cupia. Lisäksi joukkue oli pronssilla MEVZA-liigassa.

– Päätös jatkamisesta oli helppo, kun sopimustarjous oli hyvä ja viihdyn erinomaisesti seurassa. Lisäksi päästään Mestarien liigan mukaan. Nyt voi keskittyä kesään ja treenaamiseen, eikä tarvitse stressata sopimuksesta kuten viime kesänä, Koskelo virnistää.

Lähde: Lentopalloliitto