Miesten lentopallomaajoukkue valmistautuu ensi viikolla käytäviin MM-karsintoihin ja sitä heti seuraavaan Maailmanliigaan laadukkassa seurassa, kun joukkue kohtaa kahdesti Bochumissa viime MM-kisojen pronssimitalistin Saksan. Joukkueiden ensimmäisen maaottelun vei tiistain nimiinsä kotijoukkue erin 3-1 (27-25, 24-26, 25-13, 27-25)

Päävalmentaja Tuomas Sammelvuo marssitti avaukseen passariksi Eemi Tervaportin, hakkuriksi Lelu Ojansivun, yleispelaajiksi Elviss Krastinsin ja Niklas Seppäsen, keskipelaajiksi Tommi Siirilän ja Sauli Sinkkosen sekä liberoksi Lauri Kermisen. Neljänteen erään kuusikkoon tulivat Mikko Esko Tervaportin paikalle, Antti Ropponen Ojansivun tilalle ja Antti Siltala korvasi Krastinsin. Jan Helenius kävi kentällä kolmannessa erässä.

Päävalmentaja Tuomas Sammelvuo oli ottelun antiin tyytyväinen.

– Ensinnäkin meidän pitää ymmärtää, että olemme onnellisessa asemassa, kun saamme pelata näin kovaa joukkuetta vastaan kuin Saksa on, näitä valmistavia otteluita. He laittavat meidät miettimään meidän omaa peliämme.

– Tänään vastakkain oli aloitussyötöissä meidän hyppyleija ja Saksan kovat hyppysyötöt. Olimme vastaanotossa parempia ja teimme todella vähän virheitä syötössä. Saksalta tulee syöttöjä, joita ei meillä harjoituksissa pääse vastaanottamaan. Hyökkäysvoimassa jäimme selkeästi jälkeen, mutta se ei ole yllätys, Sammelvuo sanoi.

– Olimme kolmessa erässä neljästä kahden pisteen sisällä, se on hyvä asia. Kolmannen erän alku voitetun toisen erän jälkeen on asia, johon pitää puuttua. Noin ei voida aloittaa.

– Kaikkiaan paljon hyvää, olemme hyvässä aikataulussa. Ehdottomasti pitää parantaa muutamia juttuja, niitä katsellaan taas tarkemmin huomiseen otteluun. Viilaillaan yksityiskohtia yhä paremmiksi, päävalmentaja kertoi.

Joukkueet kohtaavat toistamiseen Bochumissa keskiviikkona.

Miesten MM-karsinnat pelataan Tsekeissä 24.-28.5. Maailmanliigaa pelataan puolestaan kesäkuussa Koreassa, Helsingissä sekä Egyptissä.

Suomen pistemiehet:

Lelu Ojansivu 12/+2
Tommi Siirilä 8/+5
Niklas Seppänen 8/-1
Sauli Sinkkonen 6/+5
Elviss Krastins 6/+1
Markus Kaurto 5/+3
Antti Siltala 4/+3
Eemi Tervaportti 3/+3
Antti Ropponen 3/+3
Mikko Esko 0/0
Jan Helenius 0/-6
Lauri Kerminen (L) vo 86%
Miki Jauhiainen ja Eetu Pennanen eivät pelanneet.

(Lähde: Lentopalloliitto)