Naisten lentopallomaajoukkue otti kaikista kolmesta Ruotsi-maaottelusta voiton, kun se täydensi sarjan lauantaina 3-0 (26-24, 25-11, 25-20) -voitolla Lundissa.

Torstaina Suomi voitti maaottelun 3-1 ja perjantaina 3-2. Seuraavaksi maajoukkue on tulessa MM-karsinnoissa Portugalissa 1,5 viikon kuluttua.

Suomen avaus kolmannessa maaottelu oli Kaisa Alanko, Piia Korhonen, Noora Kosonen, Suvi Kokkonen, Daniela Öhman, Yasmine Madsen, Saana Koljonen / Hillaelina Mäntylä (L).

Suomi aloitti kaikki erät samalla kahdeksikolla (liberot jakoivat vastaanotto ja puolustustehtävät).

Suomi syötti ottelussa 13 ässää passari Kaisa Alangon syötettyä niistä peräti viisi. Hyökkäyspuolella Suvi Kokkonen oli rautaa tehden 12/+7 peräti 69% hyökkäystehoilla. Ruotsin tähti Isabelle Haak (17/+6) ei päässyt loistamaan tässäkään kohtaamisessa, vaikka olikin kentän paras pistenainen. Haak teki jälleen paljon hyökkäysvirheitä ja hyökkäysprosentti jäi 36:een.

Päävalmentaja Tapio Kangasaniemi oli tyytyväinen.

– Ehkä vähän valjumpi peli kokonaisuudessaan, kuin aiemmat. Olimme tänään ns. paremmalla ilmeellä matkassa, kuin eilen: ei jääty murehtimaan virheitä. Se oli yksi teemakin tänään.

– Ruotsi puolusti ensimmäisen erän hyvin, mutta toisen erän me veimme syöttämällä (7 ässää). Ruotsin peli lopahti aikalailla siihen. Meidän keskipelaajat eivät olleet ihan niin vahvoja, kuin kahdessa ensimmäisessä pelissä ja se näkyi hyökkäysprosentissa. Suvi Kokkonen oli yksi pelin onnistujista ehdottomasti.

– Viikon teemoina oli nopeuttaa laitahyökkäystä ja lisätä keskihyökkäystä, niissä onnistuimme. Koko pelin rytmittämisessä on vielä kehitettävää. Pelit palvelivat tätä puolta aivan loistavasti. Ryhmä on kaikkiaan tasainen, saatiin tehdä paljon vaihtoja ja peruspelin taso säilyi ihan kivana. Huoletta voi tehdä vaihtoja, varsinkin laituriosastolla. Heidän tekemistä on kiva katsoa, Kangasniemi sanoi.

– Ensi viikolla päästään treenaamaan Kisakalliossa 4,5 päivää, sitten matkataan Portugaliin.

Naisten MM-karsinnat pelataan Portugalissa 30.5.-4.6.

(Lähde: Lentopalloliitto)