Serbialainen tennistähti Novak Djokovic teki kovan ratkaisun hylätessään pitkäaikaisen valmennustiiminsä. Valmentajaksi tuli tennislegenda Andre Agassi.

Djokovic valloitti Ranskan avoimet viime vuonna ensimmäistä kertaa urallaan. Nyt hän lähtee sunnuntaina alkavaan turnaukseen hiukan sekavassa tilassa; peli ei ole kulkenut lainkaan tuttuun tapaan alkukaudesta.

– Minulla on ollut alkukaudesta melkoinen kriisivaihe, jos sitä haluaa sellaiseksi kutsua, Djokovic myöntää CNN:llä.

Kausi alkoi hyvin, kun Djokovic löi Dohan ATP-turnauksen finaalissa maailmanlistan ykkösen Andy Murrayn. Mutta pari viikkoa myöhemmin Australian avoimissa Djokovic lähti laulukuoroon jo toisella kierroksella hävittyään tuolloin rankingissa sijalla 117 olleelle uzbekistanilaiselle Dennis Istominille.

– Sellainen vain kuuluu urheiluun. Nyt tunnen olevani jo paljon paremmassa tilassa kuin 3-4 kuukautta sitten. On hienoa palata Pariisiin. Voitostani siellä on vuosi, mutta tuntuu kuin se olisi ollut eilen Djokovic sanoo.

Australian avointen jälkeenkin pelitakkusi pitkään. Hän ei selvinnyt finaaliin yhdessäkään turnauksessa ennen viime viikon Rooman Mastersia. Finaalissa tuli kuitenkin tappio kovassa nousukiidossa olevalle saksalaisnuorukaiselle Alexander Zvereville.

Serbi on silti selvästi nousukunnossa ja valmis puolustamaan kunnialla mestaruuttaan.

– Tunnen oloni hyväksi ja uskon, että tulossa on erittäin jännittävä turnaus.

Djokovic pitää suosikkina Roland Garrosilla peräti yhdeksän kertaa kannua nostellutta Rafael Nadalia, joka on tehnyt vahvaa paluuta rannevammansa jälkeen. Nadal on hävinnyt pitkällä urallaan Ranskan avoimissa vain kaksi ottelua.

– On uskomatonta, että hän lähtee hakemaan jo kymmenettä voittoaan sieltä. Rafa on dominoinut täydellisesti Ranskan avoimia. Hän on pelannut tällä kaudella erinomaista tennistä. Hän on se pelaaja, joka tässä turnauksessa pitää voittaa, toivottavasti kohtaamme Roland Garrosilla nyt, Djokovic toivoo.