Hanna Hermansson alitti 800 metrillä Lontoon MM-kisojen tulosrajan.

Ruotsalaisjuoksija pinkoi kaksi ratakierrosta aikaan 2.00,94 kesäkuun 12. päivä Portlandissa. Samalla Hermansson lunasti paikkansa MM-kisoihin, vaikkei häntä ole vielä virallisesti nimetty Ruotsin joukkueeseen.

Hermanssonin tilanteesta harvinaisen tekee se, että vielä kaksi ja puoli vuotta sitten hän opiskeli Yhdysvalloissa ja pelasi jalkapalloa. Tuossa vaiheessa hän ei edes miettinyt kilpajuoksua.

Hermansson päätti aloittaa juoksuharjoittelun yliopistonsa yleisurheilijoiden kanssa tammikuussa 2015, ja pian jalkapallo sai jäädä.

Jalkapallossa AIK:n, Lidingön, Enskeden ja Segeltorpin paidoissa kirmannut Hermannsson debytoi yleisurheilun MM-kisoissa elokuussa – 28-vuotiaana.

– Se on aivan sairasta. Jos olisit sanonut niin kolme kuukautta sitten, niin en olisi uskonut sitä. Jos olisit sanonut niin vuosi sitten, niin olisin pitänyt sinua hulluna, Hermansson kertoi Expressenin mukaan.

Naisen tavoitteet juoksijana ovat selvät.

– Haluan juosta niin hyvin kuin mahdollista ja olla kärjessä. Aika ei ole niin ratkaiseva kuin sijoitus, Hermansson linjasi.