Karhulan Katajaisten Krista Tervo voitti Saarijärven juhannuskisojen naisten moukarinheiton ennätyksellään 66,56. Se on kesän kotimaan tilaston kakkostulos ja vie Tervon naisten kaikkien aikojen kotimaan tilastossa viidenneksi ja 22-vuotiaissa kolmanneksi.

Tahmean alun jälkeen, Tervo löysi hyvän vireen kilpailun kahteen viimeiseen heittoon. Ne kantoivat 66,56 ja 65,56. Tervon edellinen ennätys oli Kuortaneen Eliittikisoissa lauantaina heitetty 65,32.

– Vähän oli nihkea alku. Heittäminen oli aika jäykkää. En saanut heittoihin rentouttaa vissiin sen takia, kun nyt on ollut niin monta kilpailua. Kahteen viimeiseen heittoon rentous löytyi ja niistä viides, joka toi ennätyksen, tuntui ihan superrauhalliselta. Se oli yllätys, että se meni niin pitkälle. Jäi suu auki, kun kuulin tuloksen, Tervo veisteli.

Tervo, 19, on tällä kaudella kohentanut ennätystään neljässä viidestä heittämästään kilpailusta.

– Olen aika usein ollut kipeä keväisin. Nyt ei ollut mitään sairauksia, mitä nyt vähän selän kanssa ongelmia. Eniten on mennyt eteenpäin tekniikka. En ole koskaan ollut tekninen heittäjä vaan enempi rämäpää. Nyt on tekniikka parantunut ja sitä kautta heittovarmuus, ja se taas on tuonut niitä metrejä.

Toiseksi Saarijärvelle heitti Riihimäen Kiskon Inga Linna tuloksella 64,34. Kauhajoen Karhun Suvi Koskinen oli kolmas heitettyään 64,28.

Lähde: SUL