Saksa on voittanut yleisurheilun EM-joukkuekilpailun Superliigan.

Saksan mies- ja naisjoukkueet keräsivät Ranskan Lillessä pidetyssä kilpailussa 321,5 pistettä.

Voitto oli melko ylivoimainen, sillä toiseksi sijoittunut Puola jäi 17 pisteen päähän. Kolmanneksi sijoittui Ranska 270 pisteellä. Englanti jäi mitalisijasta yhden vaivaisen pisteen.

Saksa vei kilpailun voiton ennen kaikkea naisten ansiosta. Miehissä Saksa voitti 20 lajista vain kaksi, naisissa viisi. Saksan miehet ylsivät omissa lajeissaan kolmeen kakkossijaan, naisille kakkossijoja kertyi lajivoittojen tapaan viisi. Naiset keräsivät Saksan pisteistä 173, miehet 148,5.

Saksan miesten lajivoitoista vastasivat Max Hess kolmiloikassa ja Robert Harting (kuvassa) kiekonheitossa.

Saksan naiset jyräsivät etenkin juoksumatkoilla. Konstanze Klosterhalfen voitti 1500 metrin kisan, Gesa-Felicitas Krause 3000 metrin esteet, Pamela Dutkiewicz 100 metrin aitajuoksun ja naisten joukkue 4×100 metrin viestin. Claudia Salman-Rath oli paras pituushypyssä.

Seuraavan kerran joukkueiden Euroopan mestaruuksista kilpaillaan kahden vuoden kuluttua. Tuolloin myös Suomi on mukana Superliigassa.

Suomi sijoittui Vaasassa kilpaillussa ykkösliigassa toiseksi. Voiton vei Ruotsi. Myös Turkki ja Sveitsi nousivat Superiigaan.