Lentopallon miesten maajoukkueen kansainvälinen menestys on herättänyt kansainvälistä mielenkiintoa siihen, mitä Suomessa on tehty oikein.

Vantaalla parhaillaan käynnissä olevaan Fortum Power Cupiin on tullut useita delegaatioita eri maista hakemaan oppia tapahtumasta.

Vantaalle ovat tulleet Euroopan lentopalloliiton CEV:n edustajat. Lisäksi jokaisesta Pohjoismaasta on erillinen valtuuskunta.

– Jokaisella maalla on haaveena saada rakennettua edes pienessä mittakaavassa powercupmainen, vuosittain toistuva tapahtuma, Lentopalloliiton hallituksen puheenjohtaja Pasi Sydänlammi sanoo Powercupin tiedotteessa.

– Olemme avanneet suunnitelmamme, näytämme miten olemme tapahtuman järjestäneet ja jaamme kokemuksemme. Näistä on heille suuri apu.

Fortum Power Cup on maailman suurin juniorien lentopalloturnaus. Todennäköisesti jokainen miesten maajoukkuepelaaja on jossain nuoruutensa vaiheessa osallistunut turnaukseen.

Lentopalloliiton päätehtävä on kehittää lajia kotimaassa. Silti liitto käy neuvotteluja myös tapahtuman kansainvälisestä laajentumisesta.

– Olemme käyneet alustavia keskusteluja, voisimmeko esimerkiksi antaa Power Cup-nimen muiden maiden käyttöön. Päätöksiä siitä ei ole vielä tehty.

Power Cupin “isänä” tunnettu oululainen lajin legenda Pentti Uusi-Illikainen kannustaa liittoa kansainvälistämään tapahtuman. Uusi-Illikainen oli keskeisessä roolissa käynnistämässä tapahtumaa 1980-luvulla.

– Power Cup on tuotteena vahva. Se voisi hyvinkin saada suosiota siellä missä laji on muutenkin vahva: Kiinassa, Koreassa ja Japanissa.

Power Cup on järjestetty nyt 33. kerran. Torstaina alkanut tapahtuma päättyy tänään sunnuntaina.

Vantaan Myyrmäessä ja Vapaalassa järjestettyyn tapahtumaan osallistui 865 eri joukkuetta. Kenttiä tapahtumaa varten rakennettiin lähes 300.

Vuonna 2018 Power Cup järjestetään Kuopiossa. Seuraavana vuonna Rovaniemellä.