Miesten lentopallomaajoukkueen kiireinen kesä jatkuu viikonloppuna Egyptissä pelattavalla Maailmanliigan turnauksella. Kairossa kohdataan Portugali perjantaina, Slovenia lauantaina ja Egypti sunnuntaina.

Kahden viikonlopun jälkeen Suomi on kahdella voitolla ja neljällä tappiolla sarjataulukossa yhdeksäntenä. Juhannuksena pelattavaan lopputurnaukseen selviytyy isäntäjoukkue Australian lisäksi ryhmän kolme parasta maata.

– Tavoitteena on kasvaa edelleen ja parantaa peliä, kuten teimme Koreasta Helsingin kotiturnaukseen. Tämä teema näkyy kaikessa tekemisessä niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin. Syöttö-vastaanottopeli on tärkeässä roolissa, kuten aina. Myös johtoasemassa pelaaminen on yksi viikonlopun teemoista, päävalmentaja Tuomas Sammelvuo linjaa.

Suomen joukkue on pienistä arjen haasteista huolimatta kotiutunut mukavasti Kairoon. Hieman erilainen ympäristö opettaa pelaajille paljon.

– Tämä on joukkueelle hieno elämänkokemus. Olisi helppoa nähdä vain asiat, jotka eivät ole välttämättä kunnossa. Tällaisilla matkoilla usein miettii, miten hyvin kaikki asiat meillä Suomessa ovat, päävalmentaja pohtii.

Portugali on tuttu vastustaja Suomella edellisistä Maailmanliigan turnauksista sekä arvokisojen karsinnoista. 2000-luvulla pelatut miesten maaottelut ovat Suomen hyväksi 17-10. Slovenialle hävittiin kaksi viikkoa sitten Soulissa 1-3, Egypti puolestaan voitettiin vuosi sitten puhtaasti 3-0.

Lähde: Lentopalloliitto