Suomen taistelee juhannuksena noususta yleisurheilun Superliigaan Vaasan EM-joukkuekilpailussa.

Kaarlen kentällä urheilee viikonvaihteessa kaksitoista joukkuetta ja noin 540 urheilijaa. Suomen lisäksi mukana ovat Norja, Ruotsi, Tanska, Belgia, Bulgaria, Irlanti, Portugali, Romania, Sveitsi, Turkki ja Viro. Kolme parasta joukkuetta nousee vuodelle 2019 superliigaan.

Tilastosuosikit ovat Portugali ja Ruotsi. Kaksikon kovimmat haastajat ovat Turkki, Sveitsi ja Suomi.

Suomen Urheiluliiton valmennusjohtaja Jorma Kemppainen arvioi, että Suomella on hyvät mahdollisuudet taistella noususta.

– Pientä venymistä se tilastoihin nähden vaatii, Kemppainen sanoo.

Suomen joukkueesta on vajaa puoli tusinaa urheilijaa, joille Kaarlen kenttä on kotistadion. Yksi heistä on Karin Storbacka, jolle EM-joukkuekilpailussa on ripaus jäähyväisten makua.

Storbacka on aikeissa päättää aktiiviuransa kuluvan kauden jälkeen, joskin ovi on auki matalatasoisemmalle uran jatkolle.

– Tein kaksi vuotta sitten päätöksen, että ura loppuu tähän kauteen, mutta en halua sanoa ihan varmasti, että kilpaileminen loppuisi kokonaan, Storbacka sanoo.

Kun Vaasassa oli EM-joukkuekilpailun edeltäjä, Euroopan cup vuonna 2007, Storbacka oli mukana 4 x 400 metrin viestissä. Nyt matka on 3000 metriä, ja kun mukana on Ruotsin Meraf Bahtan tapaisia alle 9 minuutin juoksijoita, vauhtia riittää varmasti sen verran, että Storbacka voi yrittää kohentaa tuoretta ennätystään 9.13,40.

– Se on varmasti mahdollista, mutta en mieti niinkään aikaa, vaan sijoitusta ja joukkueen pisteitä, Storbacka muistuttaa.

Lähde: SUL