Ari-Pekka Liukkosen meno yltyi iltaa kohti päämatkalla 50 metrin vapaassa. Hän kurotti finaalipaikan todella tasaisessa kisassa uran toiseksi parhaalla ajalla. Lauantai-iltana on luvassa iso kisa.

Jyväskyläläinen oli semifinaalien jaettu viides tuloksella 21,71. Finaali uidaan lauantaina Suomen aikaa klo 18.39.

– Se oli hyvä uinti, oli ihan hyvä vire tässä koko jakson ajan. Aika oikeastaan kertoo hyvin, miten hyvä uinti se oli, uran toiseksi paras, mutta vielä jäi reilu marginaali enkkaan. Hyvin sain kurotettua maaliintulon, kun oli noin tasaista, enkä ole noin hyvin uinut näin kovassa kisassa koskaan, onhan tämä aika erilaista kuin SM-uinneissa, Liukkonen tuumi.

Aamun selkäoireetkin helpottivat huomattavasti illan semifinaaliin:

– Fyssarimme Kalle (Tuori) sai sitä hyvin avattua ja sitten käytin siihen myös kämppikseni Rikun (Pöytäkivi) lämpövyötä, Liukkonen jatkoi.

Semifinaalit olivat todella tasaiset, Liukkonen selvitti tiensä jatkoon taas kuuden sadasosan marginaalilla, aivan kuten aamun alkueristä välieriinkin. Kiireisin finaaliin oli Yhdysvaltain Caeleb Dressel hirmuajalla 21,29.

– Huomenna täytyy yrittää nukkua aamulla mahdollisimman pitkään. Finaali on varmasti todella tasainen ja mikä tahansa on mahdollista, Liukkonen päätti.

Lähde: Uimaliitto