Kohuttu dopingpaljastaja Julia Stepanova ei osallistu yleisurheilun Lontoon MM-kisoihin.

Stepanova oli mukana Venäjän yleisurheiluliiton listalla, jonka se lähetti IAAF:lle. Venäjän yleisurheiluliitto sai maanantaina tiedon, jonka mukaan maa voi lähettää 19 urheilijaa Lontooseen.

– Saimme IAAF:ltä virallisen vastauksen, jossa lupa on myönnetty 19 venäläisurheilijalle. Hakemuslistalla olleen Stepanovan nimeä ei ole hyväksyttyjen listalla, kertoi Venäjän yleisurheiluliiton urheilujohtaja Jelena Orlova uutistoimisto TASSille.

Venäjän yleisurheiluliitolta kadoksissa oleva Stepanova on asunut viime aikoina Yhdysvalloissa. Dopingpaljastusten jälkeen Stepanova ei ole voinut asua Venäjällä turvallisuussyistä. TASSin mukaan Stepanova ei ole edes todistettavasti alittanut tällä kaudella MM-kisarajaa.

Saksalainen ARD-kanava välitti aikanaan Stepanovalta saatuja dopingpaljastuksia. Stepanova kertoi vuonna 2014 aviomiehensä, Venäjän antidopingtoimisto RUSADA:ssa työskennelleen Vitali Stepanovin kanssa Venäjän huippu-urheilun järjestelmällisestä ja valtiojohtoisesta dopingkulttuurista.

Kansainvälinen yleisurheiluliitto IAAF sulki venäläisurheilijat kansainvälisistä kilpailuista marraskuussa 2015. Tänä vuonna useita venäläisiä on vapautettu kansainvälisestä kilpailukiellosta.

Lontoon MM-kisoissa Venäjän joukkue joutuu kisaamaan kuitenkin siten, että urheilijat ovat neutraalin lipun alla. Mikäli joku venäläinen voittaa, ei palkintojenjaossa kuulla maan kansallishymniä. Lisäksi urheilijat eivät saa pukeutua Venäjän väreihin.

Venäjän maajoukkueessa kirkkaimpina tähtinä Lontoossa ovat vuoden 2015 maailmanmestarit korkeushyppääjä Maria Lasitskene ja pika-aituri Sergei Shubenkov.