Suomen ampumahiihdon kärkinimi Kaisa Mäkäräinen viettää pitkän ajan kesästään Italian eteläisessä Tirolissa. Mäkäräinen on jo vuosien ajan valmistautunut ampumahiihtokauteen kauniissa vuoristomaisemissa.

– En tiedä mitään parempaa paikkaa valmistautua kauteen kuin vuoristomaisemat. Ampumahiihtäjälle on hyvin tärkeää, että maastosta löytyy hyviä paikkoja treenata ampumista ja tiet soveltuvat rullahiihtoon, Mäkäräinen avaa biathlonworld.comille.

Mäkäräisellä ei ole ongelmia yksinharjoittelun suhteen mutta viime vuosina hän saanut hyvää kiriapua Sveitsin ampumahiihtomaajoukkueelta, joka harjoittelee samoissa maisemissa.

– On ollut hienoa olla heidän joukkueen mukana. Heillä on loistava henki päällä ja tunnen oloni mukavaksi heidän seurassaan. Olen ollut monien joukkueitten mukana mutta heidän kanssaan olen tuntenut itseni kaikkein kotoisimmaksi.

– Itseasiassa, heidän valmentaja Armin Auchentaller pyysi minua mukaan harjoittelemaan heidän kanssaan.

Mäkäräinen toteaa, että etenkin ampumaharjoituksiin kiriapu on tervetullutta.

– Sveitsiläiset tytöt ovat todella hyviä ja nopeita ampujia. Teemme paljon ryhmäharjoituksia, se on hyvin tärkeää. Fysiikkapuolella Selina Gasparin on muita hieman edellä. Pystyn siinä tarjoamaan hänelle ja muille hyvän vastuksen. Hyödymme kuitenkin kaikki yhdessä harjoittelemisesta.